Do 20. rujna

U tijeku su prijave za ovogodišnji Startup Factory, nagradni fond je 550 tisuća kuna

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
U tijeku su prijave za ovogodišnji Startup Factory, nagradni fond je 550 tisuća kuna
04.08.2020.
u 13:02
Program sigurava intenzivnu edukaciju, vrhunske mentore, ZICER-ovu infrastrukturu, promocijsku podršku i umrežavanje, a za najbolje timove i bespovratna novčana sredstva iz fonda vrijednog 550 tisuća kuna.
Pogledaj originalni članak

Pametni stol koji grije, bicikl koji samostalno navigira svog vozača po piktoresnim stazama u prirodi, edukativni sustav za djecu... Neke su to samo od ideja i proizvode koje su se "skuhale" u sklopu Startup Factoryja. Organizira ga Zagrebački inovacijski centar (ZICER), a u tijeku su prijave za novu, petu "sezonu" ovog predakceleracijskog programa. Program sigurava intenzivnu edukaciju, vrhunske mentore, ZICER-ovu infrastrukturu, promocijsku podršku i umrežavanje, a za najbolje timove i bespovratna novčana sredstva iz fonda vrijednog 550 tisuća kuna

Prijave traju do 20. rujna, a javiti se mogu timovi ili startupovi registrirani kao pravni subjekti koji u trenutku podnošenja prijave nisu stariji od 12 mjeseci, a koji razvijaju visokotehnološka rješenja i okupljaju od 2 do 7 punoljetnih članova tima komplementarnih znanja. Svoje ideje mogu razvijati u bilo kojem području, no preporučljiva su ona poput prometa, zdravlja, održavanja okoliša, robotike, edukacije i turizma. Bootcamp za odabir sudionika u programu održat će se 9. i 10. listopada, Startup Factory starta 15. listopada, a finale će se održati, kao i uvijek, u sklopu međunarodn startup konferencije Zagreb Connect i to 3. prosinca. 

Više informacija dostupno je na stranici Starup Factoryja, a ovdje se mogu pronaći poduzetničke priče inovatora i poduzetnika koji su svoje ideje razvijale u prostorima ZICER-a na Zagrebačkom velesajmu. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.