Četvrt Maksimir

Tri godine znaju za divlji deponij, a smeće još stoji

Foto: Čitatelj
Tri godine znaju za divlji deponij, a smeće još stoji
Foto: Pixsell
Instagram
Autor
Sandra Golemac
01.12.2014.
u 10:15
Izdana su tri naloga Čistoći da sanira lokaciju
Pogledaj originalni članak

Sve do samoga ulaza u kuće, ugostiteljske objekte, nogometni teren, glavne prometnice, ali i plinsku stanicu koja se nalazi u Ulici Oboj na Maksimiru, već se godinama gomila glomazni otpad.

Stanari ističu da su u više navrata tražili pomoć komunalnog redarstva, no divlje odlagalište još nije sanirano. Čak je i Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet upoznat sa spomenutim problemom točno tri godine, ali smeće se i dalje tamo gomila.

– Još prije tri godine uočeno je to divlje odlagalište otpada i već je nekoliko puta izdan nalog za njegovo uklanjanje, što je i učinila Čistoća. O ovom smo problemu upozoravali Vijeće gradske četvrti Maksimir i odsjek za održavanje javnih površina pri našem uredu te je komunalno redarstvo dalo i prijedlog za uređenje navedene površine – rekao je pročelnik Dinko Bilić, no od toga se obećanja uređenja i sanacije odlagališta nije ostvarilo ništa unatoč davno izdanim nalozima Čistoći da sanira lokaciju.

Iz Komunalnog redarstva kažu da čine sve što je u njihovoj moći, ali da je pitanje rješavanja problema otpada u nadležnosti Grada i Četvrti Maksimir.     

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
19:10 01.12.2014.

Pa tko deponira otpad, komunalni redari?! Neka stoji na znanje gamadi koja ga je tu deponirala!!!

WU
wuggibiba
10:57 01.12.2014.

Obratite se Badicu i Pripuzu.

DU
Deleted user
11:10 01.12.2014.

Lijep pozdrav "građanima" četvrti Maksimir.