Apsurd u Importanne centru

Tražili popravak od Grada, pa im pozvali policiju

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
04.09.2018.
u 09:07
Uprava Centra kaže da Grad nije najavio radove te da im nisu dostavili potrebne dokumente
Pogledaj originalni članak

Koliko je policajaca i zaštitara jučer bilo u Importanne centru, reklo bi se da čuvaju nekog političara ili slavnog hollywoodskog glumca, a ne dva servisera koji su samo došli popraviti stepenice. Prolaznici su zabezeknuto stajali i promatrali dramu, pitajući se zašto zaštitari i policija nadgledaju servisiranje stepenice koje su, podsjetimo, u kvaru od srpnja.
A objašnjenje je jednako apsurdno kao i sama situacija.

Isključili im struju?

Kada su se stepenice u srpnju pokvarile, uprava Centra odlučila je da ih neće popravljati, već da će od Grada, za koji smatraju da je odgovoran, zatražiti financiranje novih. Nakon što su inače iznimno prometne stepenice mjesecima stajale, Grad ih je jučer i odlučio popraviti, no za to nisu uspjeli postići dogovor s Importanneom, pa su majstore na teren poslali u pratnji zaštitara kako bi nesmetano mogli obaviti posao.

– Grad Zagreb naručio je popravak, a radovi su jučer počeli iako im se Importanne centar protivi. Grad je zbog toga poduzeo sve raspoložive radnje kako bi stepenice bile popravljene i vraćene u funkciju – stoji u priopćenju Grada koji tvrdi da su stepenice javno-prometna površina kojom raspolaže grad Zagreb, i da zbog toga imaju svako pravo jednostrano pokrenuti jednostrane radove.

Uprava Centra se s time pak nikako ne slaže, pa je, čim su vidjeli radnike i zaštitare, pozvala policiju. Među onima koji su bili na mjestu događaja, priča se i da su iz Importannea čak isključili struju na stepenicama, sve kako se radovi ne bi proveli.

Grad nam je dužan

– Ovaj dolazak Grada u Centar bio je isforsiran na način da nas o tome nisu na vrijeme obavijestili te su poveli zaštitare kako bi izazvali pozornost javnosti – komentar je ravnateljice Importanne centra Nevenke Zečević koja tvrdi da Grad nije dostavio projektnu dokumentaciju za izvođenje radova niti ih obavijestio o kakvim je zahvatima riječ. Napomenula je i da Grad duguje Centru višemilijunske iznose za održavanje čija se naplata u više navrata pokušala dogovoriti.

– No Grad je izigrao bilo kakav dogovor, a danas su silom pokušali provesti svoju namjeru bez poštivanja pravila struke i poslovnih običaja – rekla je Zečević.

>> Pogledajte video - Bivši beskućnik Mile Mrvalj vodi turiste kroz "nevidljivi Zagreb"

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
13:04 04.09.2018.

Importanne centar je propao, to vide svi koji prolaze kroz njega, većina lokala je prazna, jedino što im još donosi prihod je onaj dio sa ugostiteljskim uslugama

Avatar maxist
maxist
14:19 04.09.2018.

zaklela se zemlja raju..........Očito je tko sili građane da se penju svaki dan bili zdravi i mladi ili stari i bolesni........."tzv uprava" ima računicu kako utjerati nepripadajuću zaradu ........."I nad silom ima -SILA"