nove mjere štednje u zagrebu

Tomašević poslao novu uputu čelnicima gradskih tijela, sve moraju dostaviti do 15. lipnja

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Tomislav Tomašević preuzeo dužnost gradonačelnika
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zagreb: Sastanak Plenkovića i Tomaševića u Banskim dvorima
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zagreb: Sastanak Plenkovića i Tomaševića u Banskim dvorima
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zagreb: Sastanak Plenkovića i Tomaševića u Banskim dvorima
11.06.2021.
u 09:41
Navodi se i da su čelnici svih gradskih upravnih tijela dužni u okviru svoje nadležnosti preispitati opravdanost, svrsishodnost i ekonomičnost proračunske potrošnje
Pogledaj originalni članak

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević poslao je svim gradskim upravnim tijelima novu uputu o mjerama štednje.

Kako stoji u uputi, mjere štednje uvode se zbog prenesenog proračunskog manjka iz prethodnog razdoblja, zbog povećanih rashoda vezanih uz saniranje posljedica potresa, kao i za borbu protiv epidemije zbog primjene poreznih propisa kojima je povećan iznos povrata poreza i prireza na dohodak koji se isplaćuje iz gradskog proračuna, zbog uravnoteženja proračunske potrošnje s procjenom nižeg ostvarenog prihoda te zbog osiguranja sredstava za plaćanje dospjelih obveza.

Navodi se i da su čelnici svih gradskih upravnih tijela dužni u okviru svoje nadležnosti preispitati opravdanost, svrsishodnost i ekonomičnost proračunske potrošnje te predložiti smanjenje onih rashoda čije neizvršavanje ne bi dovelo do poteškoća ili ugrozilo funkcioniranje pojedinih sustava, isplate materijalnih prava zaposlenih i građana ili izvođenje ugovorenih i već započetih radova.

U dopisu stoji da se mjere štednje trebaju dostaviti do 15. lipnja Gradskom uredu za financije. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 27

LL
lijepa_li si
10:06 11.06.2021.

kad mu dostave tone izvještaja(koji će naravno opravdavat svaku kunu) žalit će se na opsežnost dostavljenog materijala! no bitno je da se dela.

OP
optrt
10:12 11.06.2021.

Predstava za javnost, još uvjek se ponaša kao da je u oporbi ili aktivist..

ST
stefj
10:54 11.06.2021.

Hm, ajde, ovo ima više smisla nego uzimati neke vanjske revizije, pa onda se svađati koji trošak je zašto itd... Ali, zar nije jedna od glavnih udarnih mantri u predizbornoj kampanji bila da su sve to uhljebi, na pozicijama samo zato da uzimaju u korist Bandića i njegove klike, zar nisu svi ti pročelnici nesposobni?