Studentski projekt

Sve što o Zagrebu niste znali otkrit će moj videoblog

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Sve što o Zagrebu niste znali otkrit će moj videoblog
03.11.2015.
u 13:03
Student s kamerom Andro Anić bilježi “tajne” svoga grada, a kaže da se ovakvi radovi mogu koristiti i u turističkoj promidžbi.
Pogledaj originalni članak

Koji se popularni filmski hit snimao u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, gdje je bio prvi zagrebački neboder te zašto gradom ne prometuju tramvajske linije 10 i 16? To su samo neka od pitanja na koje se odgovor može doznati u videoblogu “Jeste li znali? – Zagreb”. Rad studenta Andre Anića skupio je simpatije publike odmah po objavi na društvenim mrežama, a mladi autor najavljuje još videa o Zagrebu.

Važnost novih medija

– Počeo sam voditi videoblog prije mjesec dana jer smo na fakultetu učili o važnosti novih medija. U početku je tematika bila raznolika, a onda sam odlučio da glavna tema bude Zagreb – govori 21-godišnji student novinarstva koji inspiraciju za blogove crpi iz svakodnevnog života. Tako se, osim videa o Zagrebu, na njegovu YouTube kanalu Lontov svijet mogu pronaći i teme poput tipova suvozača, šalterskih službenika i obiteljskih svađa. Svaki je video, kaže, njegova autorska ideja, a cilj je biti informativan i – zabavan.

– Ipak mi je najzanimljivije snimati o Zagrebu jer ima jako puno činjenica koje ljudi ne znaju o svome gradu. A otkako je Zagreb sve popularniji među turistima, ovakvi se radovi mogu koristiti i u promidžbi – kaže Andro, koji je počeo dogovarati i suradnju sa zagrebačkom Turističkom zajednicom. Planira izraditi videorecenziju aplikacije “Zagreb Be There”, a smatra kako bi se mogla napraviti i cijela serija videa o skrivenim zagrebačkim ljepotama. Informacije skuplja iz raznih izvora, poput starih knjiga o Zagrebu, ali i u razgovoru sa sugrađanima.

Uvijek nešto novo

– Cijeli život živim na Gornjem gradu, no još znam otkriti nešto novo, poput toga da u Zagrebu i dalje postoji jedna parna pekarnica u Novoj Vesi. Smatram da bi se takve zanimljivosti trebale otkrivati građanima na zanimljiv i inovativan način – poručuje mladi videobloger koji Zagreb promovira i na drugim društvenim mrežama, pa tako na Instagramu objavljuje umjetničke slike grada.     

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

PU
Pulchrum
18:58 03.11.2015.

Odlična ideja, bravo!