djela i stan

Sve što ima ostavio je Gradu Zagrebu

Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
tomislav ostoja (1)
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
tomislav ostoja (1)
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
tomislav ostoja (1)
07.08.2013.
u 14:13
Spomenik Silviju Strahimiru Kranjčeviću i Alojziju Stepincu dva su najpoznatija njegova djela
Pogledaj originalni članak

Uz umjetnike poput Ivana Meštrovića i Dušana Džamonju koji su donirali sva svoja djela, i kipar Tomislav Ostoja darovao je sav svoj umjetnički opus i stan na Gornjem gradu Gradu Zagrebu.

Diljem Hrvatske postavljeno je 19 Ostojinih kiparskih djela, a od toga ih je sedam na gradskim ulicama. Spomenik Silviju Strahimiru Kranjčeviću i Alojziju Stepincu dva su najpoznatija, a s ostatkom njegova umjetničkog opusa građani će se moći upoznati uskoro jer će Grad u njegovu stanu pokraj Kamenitih vrata otvoriti stalni postav umjetničkih djela.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.