zaštita ugroženih

Stan za 24 i zaposlenje za 33 žene žrtve obiteljskog nasilja

Foto: ilustracija
Stan za 24 i zaposlenje za 33 žene žrtve obiteljskog nasilja
Foto: Pixsell
Instagram
Autor
Sandra Golemac
09.04.2014.
u 12:40
Pozitivni su podaci izvješća o radu u 2013. godini, no istaknuta je potreba za osnivanjem Zaklade za žrtve silovanja u Domovinskom ratu
Pogledaj originalni članak

Na Odboru za socijalnu skrb jučer su u Gradskoj skupštini usvojena izvješća o strategiji izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom u 2013. godini, o stanju i kretanju sigurnosnih pokazatelja na području grada, ali i o radu gradonačelnika od 2. lipnja do 31. prosinca 2013. godine.

Posebno su se istaknuli podaci strategije zaštite od nasilja u obitelji.
– Moramo naglasiti da se mnogo truda ulaže u zaštitu žrtava obiteljskog nasilja. Lani smo stambeno zbrinuli 24 obitelji, dok je godinu prije stan dobilo samo njih pet. Također, lani smo u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje zaposlili 33 žene žrtve obiteljskog nasilja, što je deset više nego godinu prije – kazala je Romana Galić, pomoćnica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu.

Osim toga, pročelnica Gradskog ureda za branitelje Vesna Helfrih istaknula je potrebu za osnivanjem Zaklade za žrtve silovanja u Domovinskom ratu kako bi se potaknulo nastojanje da se počinitelji kazne i da se pošalje poruka žrtvama da nisu same.

>>Zanemaruju se psihičke posljedice nasilja u obitelji

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.