ZET

Srednjoškolci moraju početi puniti pokaze za 2016. godinu

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Srednjoškolci moraju početi puniti pokaze za 2016. godinu
07.01.2016.
u 11:20
Do kraja siječnja vrijede besplatni pokazi za umirovljenike koji su im izdani još prošle, 2015. godine
Pogledaj originalni članak

Za učenike srednjih škola koji ostvaruju pravo na subvenciju putem sufinanciranog međumjesnog prijevoza počelo je punjenje pokaza za 2016. godinu.

– Učenici sa svojom pretplatnom kartom trebaju doći na prodajna mjesta ZET-a ili na kioske ugovornih partnera kako bi preuzeli valjani sufinancirani kupon – kažu u ZET-u. Nasuprot učenicima koji kupone moraju puniti, umirovljenicima valjanost besplatnih pretplatnih kupona izdanih za 2015. godinu produljuje se do kraja siječnja. To se produljenje odnosi na umirovljenike čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 3200 kuna mjesečno, kao i na osobe starije od 65 godina koje nisu korisnici mirovine a ukupni prihodi su im jednaki ili manji od 3200 kuna mjesečno.

– Postojeći pretplatni kuponi produljuju se i korisnicima pomoći za uzdržavanje nesposobnima za rad, dobrovoljnim darivateljima krvi te članovima obitelji smrtno stradalog ili nestalog branitelja – kažu u ZET-u. *

>> Ujutro ući u 17-icu? Nemoguća misija!

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
22:48 07.01.2016.

Hm, lijepo je to sve. Ali ne razumijem zašto se ne držimo rokova, nego se svaki dan treba objašnjavati s vozačima autobusa i kontrolorima, zašto je pokaz nenapunjen. Kao da u ZET-u postoje tri ZET-a, u kojima nitko ne zna koja je kome desna, a koja lijeva ruka. Treba dati pištolje i penzićima i srednješkolcima, a ne samo kontrolorima, pa da bude veselo. Stvarno.