Oštećeno šest stanova

Eksplozija u Stenjevcu: Pri spašavanju stanara ozlijeđena dva policajca

Foto: Screenshot
Eksplozija u Stenjevcu
Foto: Screenshot
ekplozija u stenjevcu
Foto: Screenshot
ekplozija u stenjevcu
Foto: Screenshot
Eksplozija u Stenjevcu
Autori Drago Hudika, Hina
17.07.2019.
u 23:31
Budući da očevid još traje te stoga stanari stanova ne mogu prenoćiti u njima, Ured za upravljanje u hitnim situacijama i Gradski Ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom smjestile su tri osobe u nužni smještaj, dok će ostali će prenoćiti kod susjeda i prijatelja
Pogledaj originalni članak

Dvojica policajaca lakše su ozlijeđena pri spašavanju stanara zgrade u zagrebačkom naselju Stenjevec u kojoj je došlo do eksplozije i požara, doznaje se u policiji.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama ranije je izvijestio da je eksplozija uzrokovala požar u stanu u zgradi u Ulici Stjepana Ladiša broj 3 iz koje su spašene tri osobe, a jednoj je pružena medicinska pomoć.

Uz Ured za upravljanje u hitnim situacijama, na terenu su bile i Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba sa šest vozila i 24 vatrogasca, Policijska uprava zagrebačka, Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba, Gradska plinara Zagreb i Elektra Zagreb.

Mediji su potom izvijestili da je iz plamtećeg stana spašena jedna ozlijeđena osoba, iz stana iznad još jedna, a sveukupno iz zgrade još dvije.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama večeras je izvijestio kako je oštećeno šest stanova. Budući da očevid još traje te stoga stanari stanova ne mogu prenoćiti u njima, Ured za upravljanje u hitnim situacijama i Gradski Ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom smjestile su tri osobe u nužni smještaj, dok će ostali će prenoćiti kod susjeda i prijatelja.

U požaru je opečena jedna osoba koja je medicinski zbinuta u Klinici za traumatologiju, dok je druga ozlijeđena osoba zbrinuta u Kliničkoj bolnici Sveti Duh.

Uzrok eksplozije, odnosno požara, biti će poznat nakon dovršetka očevida.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

DU
Deleted user
17:54 17.07.2019.

sas, ima logike... specijalci evakuiraju stanare, ostavljaju se sva vrata i prozori otvoreni dok se na sanira curenje plina.. a specijalci ili temeljna onda na par sati osiguravaju zgradu.... naravno, ako jest plin...

DU
Deleted user
16:22 17.07.2019.

širom otvoriti sve prozore.....

AF
AfganistanskiHrvat
18:25 18.07.2019.

O Bandićevom promašaju tj. bacanju naših novaca za ljeto na Savi se ne smije pisati.