HDZ I HSLS

Skupštinski oporbenjaci oštro protiv poskupljenja: 'Tomašević obmanjuje javnost'

Foto: Neva Zganec/PIXSELL
Skupštinski oporbenjaci oštro protiv poskupljenja: 'Tomašević obmanjuje javnost'
01.03.2023.
u 12:00
Podsjetimo, računi za vodu s prvim danom ožujka uvećavaju se za 15 posto, a obrazloženje je obnova dotrajalih gradskih cijevi. Ona bi se trebala sufinancirati iz fondova EU i to u iznosu od 70 posto, ali prvo je, istaknuli su svojedobno iz Grada, potrebno namaknuti preostala sredstva
Pogledaj originalni članak

-Gradska vlast poskupljuje vodu bez opravdanog razloga jer projekt Zagreb, prema kojemu bi se trebala obnavljati vodovodna mreža, još uvijek nije odobren. Postavlja se pitanje zašto Grad preko Zagrepčana namače sredstva za nešto što još nije ni krenulo i zašto je poskupljenje tako veliko?- istaknuo je HDZ-ov potpredsjednik Gradske Skupštine Mislav Herman na jučerašnjoj konferenciji za medije Kluba zastupnika HDZ-a i HSLS-a. 

Podsjetimo, računi za vodu s prvim danom ožujka uvećavaju se za 15 posto, a obrazloženje je obnova dotrajalih gradskih cijevi. Ona bi se trebala sufinancirati iz fondova EU i to u iznosu od 70 posto, ali prvo je, istaknuli su svojedobno iz Grada, potrebno namaknuti preostala sredstva. Herman je kazao kako Tomašević obmanjuje javnost jer 30 posto uz Vodoopskrbu i odvodnju, kako tvrdi, dijele i Hrvatske vode te Ministarstvo gospodarstva.

Predsjednik kluba HDZ-a i HSLS-a Mario Župan dodao je i kako se sredstva iz EU mogu povući tek kada se dovrši treća faza projekta pročišćivača otpadnih voda u Resniku. Skupštinari iz oporbe komentirali su i novoizabrane gradske pročelnike te direktoricu Razvojne agencije pa istaknuli kako se čini da gradonačelnik nema dovoljno kadrova u redovima svoje stranke jer je, primjerice, na čelo Gradskog ureda za obnovu, graditeljstvo i prostorno uređenje postavljen Glas-ov Stanko Kordić, a dodali su i kako je neobično da Tomašević ponovno dovodi osječki kadar na neke od važnih pozicija u Gradu.

Također, Pozvali su gradonačelnika da transparentno izvijestiti o statičkoj procjeni koja se trenutno provodi u zgradi na Šalati u kojoj djeluju dvije škole. Taj je slučaj po hitnom postupku uvršten u dnevni red prošlotjednog zasjedanja Skupštine jer je skupštinar Ivica Lovrić uz potporu kluba HDZ-a i HSLS-a ustvrdio kako zgrada zbog oštećenja u potresu nije sigurna za više od 800 učenika i oko 150 nastavnika koji u njoj gotovo svakodnevno borave.

Herman je kritizirao i prijedlog Vijeća Gradske četvrti Gornji Grad - Medveščak da se u fond imena ulica i trgova, unesu i imena Milke Planinc i Anke Berus, jugoslavenskih političarki. 

-Što se to događa u glavama zastupnika Možemo!?- upitao je Herman istaknuvši da taj prijedlog dolazi gotovo 35 godina nakon višestranačja u Hrvatskoj te dodao kako je taj prijedlog "ruganje cijeloj Europi":

-EU je 2019. godine usvojena je rezolucija prema kojoj je komunizam označen kao totalitarni režim, to je izglasano u Europskom parlamentu- rekao je Herman. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

SA
sasha68
13:28 01.03.2023.

vio je stavio jednog strojara koji nije educiran niri radionicom, da radi projekt za povlačenje eu love! iako imaju bandićevce koji su to radili i uspjeli povlačiti sredstva, uzimaju nekog ko ne zna, namjerno, jer kad ih odbiju samo ce rec trebamo povisit opet cijenu vode. čemu ovakvo uništavanje grada, ovo više nije nesposobnost nego spososbnost da se dodatno urusi funkcioniranje grada, od smeća, odvoza, vio, do neciscenja ulica i trgova do smanjenog prijevoza itd

DU
Deleted user
14:58 01.03.2023.

Bas su se javili pravi - koalicijski partneri velikogb. Gdje je novac koji ste dobili za obnovu vodovoda? I sada vam smeta da se to zna. To kaj je nestao novac - moramo sada mi placati ako zelimo da nam se grad oporavi. Kad ve govorite - dajte recite nesto pametno.