prosvjedno pismo

Prijatelji životinja: Ne uvodite konjske zaprege u turističku ponudu!

Foto: Žarko Bašić/Pixsell
Prijatelji životinja: Ne uvodite konjske zaprege u turističku ponudu!
15.04.2014.
u 12:55
Udruga za zaštitu i prava životinja traži od zastupnika Gradske skupštine da danas odbace Bandićev prijedlog po kojem bi kočije s konjima ušle u posebnu gradsku turističku ponudu
Pogledaj originalni članak

Udruga za zaštitu i prava životinja, Prijatelji životinja uputila je Gradskoj skupštini prosvjedno pismo te zatražila da se prijedlog uvođenja kočija kao turističke ponude makne s dnevnog reda i ne dopusti.

– Konjske zaprege ne spadaju u gradske sredine s gustim prometom, već su stvar prošlog stoljeća, a tada je bilo puno manje pješaka i auta – poručili su iz udruge te nadodali da je zbog zaprege smanjena prosječna životna dob konja sa 20 na četiri godine te da su uvjeti u kojima ih se koristi nehumani.

Naime, Gradska skupština trebala bi danas donijeti odluku te po prijedlogu gradonačelnika Milana Bandića dopustiti uvođenje kočija kao posebne turističke ponude u Zagrebu.

>>Na ulice Zagreba i službeno se u promet vraćaju - kočije!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

TB
Toni broo
13:16 15.04.2014.

O Bože, zar se i zbog ovoga prosvjeduje? New York, Beč i London mogu imati konjske zaprege kao turističku ponudu, ali je u Zagrebu to imati problem, nevjerojatno.

DU
Deleted user
13:49 15.04.2014.

ja prosvjedujem protiv "prijatelja" zivotinja jer nije humano citati gluposti koje traze

DR
dragica949
13:41 15.04.2014.

Neki dan niko nije prosvjedovao,kad je objavljen članak o ocu,koji ne može prehraniti svoje dvoje djece.Bilo bi bolje da se volonteri aktiviraju u Društvu za zaštitu djece od gladi i nehumanih uvjeta za rast i razvoj.