SAVSKI MOST HIT NA FEJSU

Prebrisali tek iscrtanu stazu za bicikliste, pa napravili novu

Foto: Facebook/I to je Zagreb
Savski most
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb, Savski most
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb, tramvajsko okretiste Savski most snimio Patrik Macek
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
12.10.2015., Zagreb - Privremene sjedalice i dalje stoje na okretistu Savski most. Rad 'Zicni se' autorica Katerine Duda i Vlatke Blaksic odabran je na javnom natjecaju projekta Ars Publicae u sklopu programa Tromostovlje, a izveden je svega na jedan dan
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Savski most
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Savski most
16.04.2017.
u 07:12
Mnogi su u čudu gledali zašto se uklanjaju svježe postavljene oznake, a onda su ostali u čudu kada su vidjeli da se opet 'farba'
Pogledaj originalni članak

Zagrepčanima uskoro neće biti novost da su radovi uspješno završeni, nego da su uspješno završeni iz prvog pokušaja. Te sreće nije bio Savski most koji su proteklih tjedan dana “ušminkavali” prije temeljite obnove na jesen. To je uključivalo obnovu asfalta, saniranje rupa, postavljanje stupića i signalizacije te iscrtavanje staze za bicikliste i bojenje ograde.

Postavljene su i klupe te žardinijere s cvijećem, no nije sve prošlo glatko. Biciklistička staza koja je iscrtana uz sam nogostup već je nakon nekoliko dana “prebrisana”, a nova je napravljena na sredini mosta. Grupe na Facebooku pune su komentara o tome kako su građani u čudu gledali zašto se uklanjaju oznake koje su bile svježe postavljene, a onda su ostali u šoku kada su vidjeli da se opet iscrtavaju.

Iz nepoznatog razloga. Tragovi prošle staze ipak su još vidljivi, pa su mnogi zaključili kako sada most izgleda još neurednije. Slike “obnovljenog mosta – verzije 2”, kako su ga nazvali, odmah su se proširile društvenim mrežama. No, nisu to jedini problemi, pa su tako radnici Zrinjevca premještali klupe i žardinijere iz kojih je već pokradeno cvijeće. Mnogi su zbog svega zaključili kako bi bolje bilo da 1,5 milijuna kuna vrijedni radovi nisu ni počeli, a nadaju se da će oni glavni na jesen bolje proći. 

>> Na Savski most dolaze klupice, toalet i pumpa

>> Pod krošnjom drveća više se neće čekati busevi i tramvaji

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

SZ
slaven zadravec
21:44 16.04.2017.

To je ta poznata koordinacija u holdingu. Prvo asfaltiraju, onda kopaju zbog promjena cijevi i sl.

ZA
zakrapina
16:04 17.04.2017.

Gunđanje.

DU
Deleted user
22:33 16.04.2017.

Gledam sliku i čitam članak, nemrem vjerovati. Banderas ne samo daje dvaput iscrtal signalizaciju, što lošije izgleda nego kad je sve bilo puno rupa, nego je i pokral cviječe i dao ga rodjacima. Kak se zove ovakvo novinarstvo?