SPORNO VIŠE IMENOVANJA

Povjerenstvo: Tomašević i zamjenici prekršili zakon, ali nema sankcija

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Povjerenstvo: Tomašević i zamjenici prekršili zakon, ali nema sankcija
21.01.2022.
u 13:50
Povjerenstvo navodi da je povreda zakona počinjena jer su imenovanja donesena bez prethodnog prijedloga zagrebačke Gradske skupštine
Pogledaj originalni članak

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa ustvrdilo je u petak da su zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet prekršili zakon imenovanjem članova Uprave i Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga.

Povjerenstvo je na sjednici većinom glasova zaključilo da su Tomašević, Dolenec i Korlaet počinili povredu Zakona o sprečavanju sukoba interesa donošenjem odluka o imenovanju Nikole Vukovića i Ante Samodola za članove Uprave Zagrebačkog holdinga, kao i kod imenovanja Suzane Brenko, Ratka Bajakića i Damira Topića za članove Nadzornog odbora te Ivana Novakovića, Borisa Sesara i Matije Subašić Maras za članove Uprave.

Povjerenstvo navodi da je povreda zakona počinjena jer su imenovanja donesena bez prethodnog prijedloga zagrebačke Gradske skupštine. No, prema novom Zakonu o sprečavanju sukoba interesa, za takvu povredu više nije predviđena nikakva sankcija.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

Avatar Bud Humski
Bud Humski
14:12 21.01.2022.

"Povjerenstvo navodi da je povreda zakona počinjena jer su imenovanja donesena bez prethodnog prijedloga zagrebačke Gradske skupštine". Pa tako je to kod njih... Centralni komitet sam donosi sve odluke.

CO
coruption
14:15 21.01.2022.

Kumek 2 uskoro u kinima

LL
lijepa_li si
14:11 21.01.2022.

krasno. prekršili zakon, ali nema nikakvih sankcija. rekli bi neki hdz pravosuđe! da su možemo u oporbi, protestirali bi protiv ovakva cirkusa!