IVANA ĐEREK DUBRAVČIĆ:

'Postojala je osnova sumnje da su određena postupanja bila u neskladu s pozitivnim zakonskim propisima'

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
'Postojala je osnova sumnje da su određena postupanja bila u neskladu s pozitivnim zakonskim propisima'
20.12.2019.
u 15:36
Ravnateljica navodi kako negativan medijski pritisak kojemu svjedoče posljednjih dana najviše šteti Dječjoj bolnici Srebrnjak, ali i njezinim pacijentima i zaposlenicima
Pogledaj originalni članak

U priopćenju za medije, v.d. ravnateljica Dječje bolnice Srebrnjak dr.med. Ivana Đerek Dubravčić navodi kako je dužnost nove Uprave DB Srebrnjak otkloniti eventualne nepravilnosti i omogućiti da svi poslovni procesi koji uključuju ne samo pružanje zdravstvene zaštite nego i znanstvenu djelatnost te neometano provođenje svih EU projekata.

Također, ističe kako negativan medijski pritisak kojemu svjedoče posljednjih dana najviše šteti Dječjoj bolnici Srebrnjak, ali i njezinim pacijentima i zaposlenicima. 

Navodi kako je iz dostupne dokumentacije postojala osnovna sumnja da su određena postupanja bila u neskladu s pozitivnim zakonskim propisima Republike Hrvatske, a Grad Zagreb je kao osnivač i pravna osoba bio u obavezi poduzeti odgovarajuće pravne radnje

U bolnici je 6. prosinca završio Izvanredni nadzor HZZO-a, a sada slijedi i izvid inspekcije Ministarstva zdravstva. Upućen je i poziv za stručni nadzor Hrvatskoj liječničkoj komori, a sve kako bi se nedvosmisleno utvrdila činjenična stanja.

Ravnateljica bolnice u priopćenju navodi poziv na strpljenje i povjerenje u funkcioniranje sustava, kako bi mjerodavne institucije mogle donijeti nepristrani zaključak, o kojemu će javnost biti obavještena. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.