Sve u mraku

Postavili katadioptere, ali ugasili javnu rasvjetu

16.12.2014., Zagreb - Na krizanju ulice Hrgovici i Klekove ulice, postavljeni su trepteci katadiopteri koji su prethodno bili rasporedjeni duz Mesnicke ulice. Katadiopteri upozoravaju vozace na pjesacki prijelaz na kojemu trenutno ne radi ravna rasvjeta.
16.12.2014., Zagreb - Na krizanju ulice Hrgovici i Klekove ulice, postavljeni su trepteci katadiopteri koji su prethodno bili rasporedjeni duz Mesnicke ulice. Katadiopteri upozoravaju vozace na pjesacki prijelaz na kojemu trenutno ne radi ravna rasvjeta.
18.12.2014.
u 10:26
U Hrgovićevoj na Jarunu problemi zbog uređaja iz Mesničke, preko neosvijetljenog pješačkog prijelaza idu i vrtićanci
Pogledaj originalni članak

Kako bi iznimno prometni pješački prijelaz na Jarunu bio uočljiviji, sa svake strane ceste pokraj zebre postavljena su po četiri svjetleća katadioptera, no onda je u isto vrijeme ugašena javna rasvjeta oko istog prijelaza. Stoga je on već tjedan dana u potpunom mraku, iako se nalazi tik uz dječji vrtić, crkvu i hotel.

–Treba ima hrabrosti prijeći cestu kada padne mrak, jer ako netko nosi crno uopće ga se ne vidi – poručuje Mladen Matković, stanar Hrgovićeve ulice gdje su postavljeni sporni katadiopteri koji tako nakon građana iz Mesničke ulice muče i stanovnike Jaruna.

– Došli su radnici krajem prošlog tjedna i postavili su katadioptere, što nije nikakav problem, ali onda je došla i dizalica te su radnici ugasili javnu rasvjetu – objašnjava Matković te kaže da je najveći problem vrtić koji radi i kada se smrači, pa djeca moraju po mraku prelaziti cestu.

Da ne shvaćaju zašto je javna rasvjeta ugašena, poručuju i ostali građani koje smo navečer zatekli na spornom prijelazu.

– Vidjeli bi se katadiopteri i da su ostavili svjetla, ovo nema smisla. Prvo smo mislili da lampa ne radi, ali to već predugo traje – poručuju.

Iz HEP-a objašnjavaju da je briga o javnoj rasvjeti u nadležnosti Grada od kojeg nismo uspjeli doznati zašto je rasvjeta ugašena te ugrožava li se na taj način sigurnost pješaka.

Katadiopteri su nedavno, osim u Hrgovićevoj ulici, postavljeni i na drugim lokacijama u gradu, poput Jarunske i Zvonimirove ulice, na Novoj cesti te Zagrebačkoj aveniji.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

MI
Milkica
10:40 18.12.2014.

Još da dodam - boli Grad neka stvar za njegove stanovnike, u što smo se do sad bezbroj puta mogli uvjeriti. Fućka se tam nekoj babi u kancelariji hoće li netko zaglaviti u mraku na pješačkom ili ne. A "prometne stručnjake" s Prometnog faksa da ne spominjem.

DU
Deleted user
22:06 18.12.2014.

Pa kaj. Tko nas šljivi. Mi smo stoka sitnog zuba i potrošna roba. Dok plaćamo svačije hirove i zamisli, dok se napravljeno par puta popravlja, a mi plaćamo, zakaj se ne bi ponašali prema nama kako i zaslužimo. Kad od nekoga radiš budalu, a on čkomi i dopušta, kaj buš nek delal još i veću. Kome sm o povjerili vlast u Zagrebu ali i Hrvatskoj - tak nam i je

Avatar SimeDjodan
SimeDjodan
12:50 18.12.2014.

Nije Hrgovićeva, nego se ulica zove "Hrgovići". Stalno se uzrujavam koja je ovo razina ili nizina novinarstva u VL.