Gotova do 2021.

Položen kamen temeljac za izgradnju područne škole u Pongračevom

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
04.09.2020.
u 16:41
Dok se ne formira kao jedinstvena škola, djelovat će kao dio škole Augusta Šenoe. Po završetku radova, škola će imati kapacitet od 12 odjela za učenike od 1. do 4. razreda.
Pogledaj originalni članak

Punih su per godine urgirali, slali su peticije, a čak su organizirali i prosvjed. No, stanovnici naselja Pongračevo na Trešnjevci sad mogu odahniti, jer konačno dobivaju školu koju su tražili.

 

Kamen temeljac za njenu izgradnju u Baštijanovoj ulici položen je danas, a završetak radova očekuje se do početka nastavne godine 21./22. Kako kaže pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić, nova škola bit će opremljena s osam klasičnih učionica, četiri specijalizirane učionice, kuhinjom, knjižnicom i sportskom dvoranom skupa s pratećim administrativnim prostorima.

- Dok se ne formira kao jedinstvena škola, djelovat će kao dio škole Augusta Šenoe. Po završetku radova, škola će imati kapacitet od 12 odjela za učenike od 1. do 4. razreda te nakon završetka druge faze izgradnje još toliko razrednih odjela za učenike od 5. do 8. razreda. Zamišljeno je da škola u konačnici radi u jednoj smjeni, rekao je pročelnik. 

Radove je svečano otvorio gradonačelnik Milan Bandić.

-  Ova je investicija dokaz da nam je  obrazovanje prioritet te da Grad Zagreb prepoznaje potrebe svojih građana. Kontinuirano ulažemo napore za stvaranje boljih uvjeta života, školovanja i sigurnosti za svoju djecu i žitelje - rekao je gradonačelnik Bandić.

Radi se, inače, o mladom naselju s velikim brojem djece, i u stalnom je porastu. 

– Pongračevo je kvart koji je od 2008., otkako postoji, nabujao do više od 5000 ljudi i sad je pun djece vrtićke i predškolske dobi. A ona bi, prema adresi prebivališta, nastavu trebala pohađati na Selskoj, što znači da će se ovom mjerom Šenoina škola definitivno rasteretiti i svi će moći lakše disati – kazao je ranije Mislav Sepčić, jedan od roditelja djece iz Pongračevog. Predsjednik Gradske četvrti Trešnjevka - sjever Ivan Butorac danas je istaknuo da je Osnovna škola Augusta Šenoe već dosegla svoje kapacitete.

- Jedan dio djece je dosada pohađao školu u OŠ Ljubljanica, koja je također prilično popunjena - rekao je. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

DU
Deleted user
19:15 04.09.2020.

Nitko ne pita koliko košta gradnja. E novinari istražite jer izgradnja ove škole je više nego dvostruko skuplja od gradnje školskog objekta. Valjda ima neki istraživački novinar koji to može dokazati.

Avatar Uhljeb25
Uhljeb25
17:09 09.09.2020.

Ovim povodom je drug Milan simboličnim stavljanjem lopate betona u zemlju započeo gradnju škole koju će pohađati mnogi pioniri...