Vještina

Pivska kraljica: Lani prvi 
put kušala 
pivo, a sada kriglu ispije gotovo u trenu

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Pivska kraljica: Lani prvi 
put kušala 
pivo, a sada kriglu ispije gotovo u trenu
17.04.2015.
u 09:38
Vesela 30-godišnja djelatnica bolnice bolja i od mnogih muškaraca
Pogledaj originalni članak

Vjerojatno cijele godine nema bolje prilike za natjecanje u ispijanju piva od Dana svetog Patrika, irskog sveca kojeg štuju i Hrvati.

Ne samo zbog bliskosti s Ircima nego i zato što je tradicionalno irsko piće pivo, a volimo ga i mi. U Pivnici Medvedgrad, gdje se tradicionalno dogodio jedan od najvećih prigodnih tuluma u gradu, održano je natjecanje za pivskog kralja i kraljicu, i to drugi put, nakon 20. rođendana ovog okupljališta zagrebačkih pivopija.

Kao top-model

Tko najbrže može popiti svoju Gričku vješticu? Kralj je Goran Špinderk, koji svoju kriglu može popiti za 2,23 sekunde, što je respektabilan rezultat. Nas je zanimalo vidjeti i kraljicu, očekivali smo korpulentniju damu bavarskog štiha. Ali ne. Umjesto očekivanog, pred nama se pojavila zgodna Zagrepčanka koja više podsjeća na top-model Claudiju Schiffer nego na kakvu bavarsku pipničarku.

Ina Eror (30) na Danu svetog Patrika uspješno je obranila svoju krunu. Prolazno vrijeme za standardnu malu kriglu – manje od četiri sekunde. Nije joj bilo teško jer pivo je njezino omiljeno piće.

– Vino? Pa da, OK, nekako ide s djevojkama. Ali nakon što sam pivo probala u ljeto probala prošle godine, zaključila sam da je Grička ipak nešto za mene. Sad me čak i zanima, pogotovo jer je i izbor daleko širi nego ranije, svašta se može probati. Nema tu više predrasuda i stereotipa, ne piju samo dečki više pivo! Ovo je omiljeno mjesto mene i mojih prijateljica i nije čudno da popijem poneku Gričku. Jer pijemo ga sve. Pogotovo nije istina da dečki mogu popiti više od cura, vjerujte mi! – kaže simpatična Ina.

Bilo je napeto

– Kako sam pobijedila? Slučajno! Uvijek je dobra atmosfera, na takvim tulumima pogotovo, pa zašto onda ne bih probala natjecati se? I ispalo je da sam pobijedila. U finalnim rundama čak je bilo napetosti, razmak je bio u desetinkama, ali obranila sam krunu – smije se Ina, inače bolnička administratorica.

– Na poslu je sada dobra zafrkancija, šef nije ni znao da sad imam titulu, kolegice jesu, a ni dečko nije bio svjestan tog mojeg talenta. Sad kad izađemo van, kaže: "Samo nemoj da moram s tobom piti pivo, ne mogu tako brzo" – veselo kaže zagrebačka pivska kraljica Ina.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

DA
Djeca_Arbata
23:54 17.04.2015.

Ova žena je toliko zgodna da to nije normalno...Jučer sam pio pivo u jednom kafiću na Volovčici i sjedila je kojih dva tri metra od mog stola...nevjerojatno je kakav je komad...glava boli...

DU
Deleted user
12:54 17.04.2015.

ima sve kaj moderni muškarac treba...još da zna dobro zdinstati i belu kartati....a za sve ostalo postoji mastercard....kkkkkkkkk

Avatar ankabutorac
ankabutorac
09:06 18.04.2015.

Da sam zlobna rekla bi...plavusa...sa tim se hvaliti da moze popiti kriglu pive dok si rekel keks....al posto nisam zlobna....ma samo malo...velim das sam shokirana s time da se ljudi hvale da mogu puno lokati...sad se klinici koji celi vikend locu osjecaju potvrdjeni....al ipak bi na kraju rekla...plavusa...a drugi nek si misliju kaj hoceju....