Nakon apela u petak

Petek: Ministar Božinović mi je odgovorio da će Markov trg ostati ograđen

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Petek: Ministar Božinović mi je odgovorio da će Markov trg ostati ograđen
10.08.2021.
u 13:24
– U cilju održavanja potrebne razine sigurnosti svih osoba koje dolaze na prostor Trga sv. Marka, pojačane mjere osiguranja i zaštite na dijelu prostora Trga sv. Marka provoditi će se dok za to postoje sigurnosni razlozi – citirao je odgovor iz resornog ministarstva Petek
Pogledaj originalni članak

Nakon što je u petak objavio javni apel gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću, ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću te premijeru Andreju Plenkoviću, gradski zastupnik Renato Petek na svom Facebooku javio je da je dobio odgovor jednog od njih. 

– Na moj apel od petka da se ukloni ograda na Markovu trgu ako više ne postoji sigurnosna ugroza, dobio sam odgovor iz kabineta ministra MUP-a Božinovića u kojem se napominje da je dio prostora Trga sv. Marka proglašen štićenim prostorom 1. kategorije odlukom Ustavnog suda – pojašnjava Petek. 

 


"U cilju održavanja potrebne razine sigurnosti svih osoba koje dolaze na prostor Trga sv. Marka, pojačane mjere osiguranja i zaštite na dijelu prostora Trga sv. Marka provodit će se dok za to postoje sigurnosni razlozi", citirao je dio odgovora iz resornog ministarstva Petek naglasivši da odgovor premijera Plenkovića i gradonačelnika Tomaševića  još nije dobio.

A o Markovu trgu danas se, podsjetimo, oglasio i sam gradonačelnik. 

– Načelno podržavam da se Markov trg otvori građanima, ali o tome odlučuje Ministarstvo. Mi nemamo ingerenciju – rekao je  na današnjoj konferenciji za medije. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

IL
ilustrator
14:15 10.08.2021.

performer se više ne sprda na račun gradske vlasti? lažnjak.

Avatar prahrvat
prahrvat
13:41 10.08.2021.

Šteta, a mogao je Sinčić dovesti lubenice ili Škoro vino.

GE
generacija57
14:23 10.08.2021.

To ti je vlada koja se boji svoga naroda.