Ljeto prolazi, prijatelji ostaju

Pas Indie i Darijo Brzoja protiv napuštanja kućnih ljubimaca

Foto: Prijatelji životinja
Pas Indie i Darijo Brzoja protiv napuštanja kućnih ljubimaca
07.07.2014.
u 10:11
Novo lice kampanje Prijatelja životinja mladi je meteorolog
Pogledaj originalni članak

U Hrvatskoj je tijekom cijele godine, a osobito tijekom ljetnih mjeseci, prisutan velik broj napuštenih životinja i nedostatak skloništa za napuštene životinje s politikom neubijanja.

Prijatelji životinja već godinama uoči godišnjih odmora skreću pozornost na problem napuštanja kućnih ljubimaca kroz kampanju "Obitelj na more, a pas na ulicu?!", a ove godine njihovu apelu priključio se Darijo Brzoja.

Mladi meteorolog i voditelj vremenske prognoze po definiciji je vegan te novo je zaštitno lice ljetne kampanje udruge Prijatelji životinja. Sa svojim novim prijateljem, psom Indijem iz Skloništa za nezbrinute životinje grada Zagreba u Dumovcu, pojavili su se na jumbo i City Light plakatima u hrvatskim gradovima, potičući sve sloganom "Ljeto prolazi, prijatelji ostaju" da nikada ne ostavljaju životinje. Kao predstavnik napuštenih pasa, Indie poziva ljude da, umjesto kupnje, udome nekog od brojnih pasa u skloništima, čija ljubav i privrženost nemaju cijenu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar ankabutorac
ankabutorac
08:43 08.07.2014.

......Dario...imas zlatno srce...