akupunktura grada

'Oživite napuštene tvornice, to otvara i radna mjesta'

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Akupunktura grada Avenue Mall
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Akupunktura grada Avenue Mall
Foto: Pixsell
Instagram
Autor
Sandra Golemac
09.03.2015.
u 14:30
Većina ispitanih u sklopu projekta Zagreb za mene željela bi da je više uređenih zelenih površina, klupa i parkova diljem grada
Pogledaj originalni članak

–Treba oživjeti stare napuštene tvornice. I grad će izgledati ljepše, a i ljudi će dobiti radna mjesta. Osim toga, treba više sadržaja na Jarunu kako bi postao glavno mjesto susreta, događanja, druženja i rekreacije - predložio je 25-godišnji komercijalist Jakov Stipčević.

Istaknuo je to timu Akupunkture grada, koji je u subotu kod Avenue Malla ispitivao mišljenje građana o 17 potencijalnih lokacija za projekt urbane revitalizacije javnih prostora “Zagreb za mene”. Projekt je pokrenulo Društvo arhitekata Zagreb u suradnji s Arhitektonskim fakultetom, Akupunkturom grada i Gradom Zagrebom, a osim aktivnog uključivanja struke očekuju i sudjelovanje građana.

Opasni pothodnici

Plan je urediti 17 javnih prostora u gradu i to prije početka Europskih sveučilišnih sportskih igara nagodinu u Zagrebu i Rijeci, a na uređenje će se potrošiti oko 20 milijuna kuna.

–Treba urediti pothodnike u gradu jer su derutni i opasni - istaknuo je 85-godišnji Ivan Orsag, dok je većina građana u subotu preporučila uređenje zelenih površina, više parkova i drvenih klupa. Da su dječja igrališta u lošem stanju upozoravali su najviše roditelji.

Grozna igrališta

–Igrališta i parkovi izgledaju grozno, puni su otpada, pa čak i narkomanskih igala. Ne mogu dijete pustiti na takva mjesta. Došli smo do toga da moj suprug navuče rukavice i čisti park kako bi se naš sin mogao igrati - otkrila je 29-godišnja Andrea Barjaktarić, te dodala kako bi se u gradu trebala bolje urediti tramvajska i autobusna stajališta. Građani se još mogu izjasniti i 14. ožujka na Trešnjevačkom trgu, 21. ožujka na Maksimiru, 22. ožujka na Jakuševcu i 28. ožujka u Splavnici, sve od 10 do 13 sati.

>>Od 'Zagreba za mene' i ekonomska korist

>>Arhitekti od građana traže mišljenje što bi sve trebalo uljepšati

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

JA
jasna1962
14:54 09.03.2015.

Ajmo vec jednom delati.a ne samo pricati.

DE
demokršćanin
18:44 09.03.2015.

Na koji način oživiti napuštene tvornice?Nema više niti strojeva niti radnika koji bi bili u mogućnosti raditi sa novim tehnologijama.Kako bi to Grad izgledao ljepše?Kako to zamišlja mladi komercijalist?

Avatar utunelu
utunelu
07:12 10.03.2015.

haha ozivite tvornice ahahaha nisam nista smijesnije cuo vec 2 tjedna ahaha