Pričali smo s DJ Keopsom

Otkrivamo tko je techno HSP-ovac koji vraća bankomat u Gornje Vrapče

05.05.2021.
u 11:51
Vinko Lalek na elektronskoj sceni poznat pod aliasom DJ Keops nositelj je HSP-ove liste za MO Gornje Vrapče, ali i Vijeće gradske četvrti, a uz njega u utrku, među ostalima, idu i Maja Tissauer te Tomislav Mareković
Pogledaj originalni članak

Techno je DJ, član Hrvatske stranke prava i svojim je predizbornim obećanjem zabavio cijelu Hrvatsku. Ime mu je Vinko Lalek, a plakat na kojem pozira iznad natpisa “Vratimo bankomat u Gornje Vrapče” već je danima viralni hit na društvenim mrežama. Odjek prve objave u kampanji iznenadio je i samog Laleka, kao i tim koji je okupio. Uz njega kao nositelja HSP-ove liste za matični Mjesni odbor, ali i one za Vijeće gradske četvrti Podsused – Vrapče, tu su mladi ljudi raznih zanimanja koje spaja to što rade u realnom sektoru, dosad se nisu bavili politikom i ondje su proveli većinu života.

To je samo vrh problema

– Gornje je Vrapče postalo slijepo crijevo. Doselilo se mnogo ljudi, a ne postoje nikakvi sadržaji. Bankomat je samo dio problema – objašnjava Lalek. Slogan ima, dodaje, više razina, a smatra i da obećanje nije nerealno.

– Zamislite kako je mojim starijim susjedima koji, da bi podigli mirovinu, moraju putovati oko 2,5 kilometara ili gotovo sat vremena autobusom do najbliže banke. I dok se neki smiju objavi, možda je čita i neki zaposlenik ili direktor banke te razmišlja o tome kako riješiti naš problem. Pa možda bankomat dobijemo i prije izbora – iznosi HSP-ovac. Dobije li povjerenje birača, ističe, poslat će dopis bankama kako bi se bankomat postavio. No, upozorava, puno je veći problem to što banke uopće nemaju potrebu za tim.

 

– Ovdje nema dovoljno sadržaja za ljude da troše i zarađuju novac. Zato želim podizanjem standarda stvoriti sadržaje da banke same požele doći s bankomatom. Kreativan političar može pronaći rješenje brojnih problema. A o mojoj kreativnosti puno govori podatak da sam s nula kuna postigao veliku popularnost – kaže Lalek. Bankomat pokraj kvartovskog dućana u Gornjem Vrapču postojao je prije petnaestak godina, ali je uklonjen. A u međuvremenu se, kaže, broj stanovnika gotovo udvostručio jer mnoge privlače mir i blizina prirode.

Pametne klupe i kupalište

– Vlast u četvrti i MO-u to očito ne zanima. Ovdje sam cijeli život, 40 godina, i ne vidim nikakve pomake – kaže Lalek, čije je ime poznato svim ljubiteljima klupske elektronske scene. Naime, pod umjetničkim imenom DJ Keops nastupao je u mnogim klubovima te odsvirao brojne nezaboravne setove. Glazbu je puštao i na Zrću u klubu Euphoria kojemu je odnedavno postao i voditelj te surađivao s velikim DJ imenima kao što su Boris Brejcha, Amelie Lens i Ben Sims...  Ime je uzeo, kaže, u spomen na svoga oca Željka Laleka kojeg zovu Piramida. Njihova obiteljska tvrtka već se dva desetljeća bavi ozvučenjem i rasvjetom, a surađivali su s Prljavim kazalištem, Parnim valjkom, Majkama, Miroslavom Škorom, Dinom Dvornikom...

 

– Mnogima je moje ime nespojivo s HSP-om. Poviješću neka se bave povjesničari, a nas zanima isključivo dobrobit kvarta – ističe Vinko Lalek, čiji tim, dodaje, ima i podršku vrha stranke te novog predsjednika Nikice Augustinovića. Svakodnevno će na Facebook stranicama HSP-a Podsused – Vrapče objavljivati stavke iz programa, a u međuvremenu su osvanule i poruke da “u 21. stoljeću žele sjediti na pametnim klupama” ili da će obnoviti staro kupalište na Vrapčaku.

– Mi zapravo pišemo povijest Gornjeg Vrapča. Prije nas nitko nije znao tko se kandidira, a sad cijeli kvart priča samo o nama – zadovoljno će DJ. Otkriva i što će prvo napraviti ako pobijedi.

– Dopuste li to epidemiološke mjere, organizirat ćemo u Vrapču veliki party. Puštat ću glazbu i svi ste pozvani – poručuje Lalek.•

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

SI
sisavac
07:24 08.05.2021.

Tko još plaća kešom?! Ovo je predizborno obećanje bilo moderno prije 25 godina. Što će sad obećati još... Mljekomat? Aparat za cigarete?