Jastrebarsko

Osnovnoškolci će programirati u Centru za kulturu

Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Osnovnoškolci će programirati u Centru za kulturu
04.02.2016.
u 18:15
Prijave za radionice u trajanju od 30 sati primaju se od ovog tjedna, a tečaj počinje 15. veljače.
Pogledaj originalni članak

S obzirom na to da informatika još nije obavezan predmet u osnovnim školama, Centar za kulturu Jastrebarsko odlučio je mladima dati priliku da nauče programirati te općenito poboljšati svoje znanje o radu na računalu.

– U današnje je vrijeme neosporna važnost informatičke pismenosti. No, nažalost, nemaju svi učenici u sklopu nastave priliku naučiti adekvatno raditi na računalima – objasnili su u Centru za kulturu, gdje će se učiti osnove programiranja vlastitih računalnih igara, ali i stvaranja virtualnih 3D svjetova.

Tečaj se, kako su također istaknuli, temelji na programu “Kodu“ koji je prilagođen upravo osnovnoškolcima, ali i djeci predškolskog uzrasta koja poznaju osnove rada na računalu.

Prijave za radionice u trajanju od 30 sati primaju se od ovog tjedna. Zainteresirani mogu osobno doći u Centar za kulturu u Ulici dr. Franje Tuđmana 9 ili nazvati na telefon broj 01/6281126. Tečaj koji počinje 15. veljače trajat će četiri mjeseca, a održavat će se dva puta tjedno po jedan školski sat. Mjesečna je cijena 150 kuna po osobi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.