Upozorenje

Oprezno s kupanjem u jezerima Čiče i Ježevo

Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
Oprezno s kupanjem u jezerima Čiče i Ježevo
08.08.2014.
u 16:29
Prilikom kupanja na jezerima i rijekama djecu držite pod nadzorom, a u vodu ne ulazite odmah nakon jela
Pogledaj originalni članak

 Iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo upozorili su sve kupače, naročito one najmlađe na opasnosti kupanja u jezerima. Takvo upozorenje odnosi se na Velikogirčane koji će za toplijeg

vremena potražiti osvježenje u jezerima Čiče i Ježevo

- Djeca trebaju izbjegavati kupanje u rijekama i jezerima ili se kupati pod povećanim oprezom zbog mutne vode, često neravnog dna i iznenadnih prijelaza u dubinu, te hladnih struja i virova. Mala djeca se mogu utopiti u vrlo maloj količini vode (u svega nekoliko centimetara visine), u kratkom vremenskom razdoblju. Stalan nadzor roditelja ili drugih odraslih osoba jedno je od osnovnih pravila sigurnosti – kažu iz HZJZ-a za portal Kronike Velike Gorice

 Kako su poručili ulazak u vodu treba biti postupan, što je jedno od osnovnih pravila sigurnosti da se tijelo privikne na razliku u temperaturi između zraka i vode. Ne preporučuje se skakanje u vodu, kao niti kupanje i plivanje odmah nakon obroka, već najmanje dva sata nakon jela.

- Osobe koje boluju od kroničnih, posebno srčanih bolesti te dijabetesa i epilepsije trebaju se pridržavati uputa liječnika o ponašanju za vrijeme ljetnih vrućina, te uzimati preporučenu terapiju. Osobe koje boluju od epilepsije trebaju se u pravilu kupati u društvu drugih osoba. Osobe koje boluju od drugih akutnih ili kroničnih bolesti trebaju se kupati s povećanim oprezom – napominju iz HZJZ-a.

>> Ozlijedili se vozeći jet ski u Novom Čiču

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.