Konačna odluka

Odustalo se od nižih cijena karata ZET-a, nema novca u proračunu

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Odustalo se od nižih cijena karata ZET-a, nema novca u proračunu
19.11.2014.
u 18:37
Dogradonačelnica je rekla da će Zagreb ostati bez 500 do 600 milijuna kuna izmjenama Zakona o porezu na dohodak, tvrdeći da je to i razlog zašto cijene prijevoza neće biti niže, iako je tako bio obećavao gradonačelnik Bandić
Pogledaj originalni članak

Iako se o jeftinijem javnom prijevozu govori već mjesecima, od obećanja koje je nekoliko puta dao gradonačelnik Milan Bandić neće biti ništa. Potvrdila je to jučer njegova zamjenica Sandra Švaljek koja je u razgovoru za Radio Sljeme rekla kako za takvo što u proračunu za iduću godinu jednostavno nema novca.

– Izmjenama Zakona o porezu na dohodak Zagreb gubi 500 do 600 milijuna kuna prihoda – opravdala je Sandra Švaljek razlog zbog kojeg cijene neće biti niže.

Iako je gradonačelnik Bandić nekoliko puta kazao da je Zagrebačkom holdingu naloženo da osmisli novi cjenik prijevoza tramvajima i autobusima, što se trebalo dogoditi još u kolovozu, s konkretnim prijedlozima koliko bi to pojeftinjenje bilo nije se izlazilo.

– Ne mogu komentirati izjavu dogradonačelnice – kratko je rekao glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić.

Posljednje sniženje cijena javnog prijevoza bilo je u listopadu 2013. godine, no ono se ticalo samo pojedinačnih karata.

Umjesto prijašnjih 15 kuna za kartu kupljenu u vozilu ili 12 kuna za kartu kupljenu na kioscima, cijena pojedinačnih karata snižena je na deset kuna, a cijene mjesečnih, godišnjih i studentskih pokaza ostale su iste.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.