gastro izvana

Od Amerike 
do Indije – svi specijaliteti sad i u Zagrebu

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
strani restorani (1)
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
strani restorani (1)
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
strani restorani (1)
Foto: PIXSELL
strani restorani (1)
Foto: PIXSELL
strani restorani (1)
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
strani restorani (1)
12.04.2013.
u 09:54
Američka, indijska, iranska, azijska, francuska... samo su neke od kuhinja dostupnih i Zagrepčanima
Pogledaj originalni članak

Preuređeni prostor hotela Dubrovnik s pogledom na Jelačićev trg od srijede je i American steak and grill house koji donosi dašak Amerike u središte grada. Ideja je bila ponuditi pravu američku priču, najavio je Stjepko Bulić, generalni direktor hotela Dubrovnik.

– Ponuda mesnih jela pomno je birana. Trudili smo se ponuditi izvorne američke steakove koje pripremamo na specifičnome grillu, jedinom takvom u Europi, a nabavili smo ga u Americi – objašnjava Bulić.

Čini se da unatoč kriznim vremenima u Zagrebu postoji želja da se otvore nova mjesta koja će Zagrepčanima ponuditi drukčije okuse te dašak kulture iz cijelog svijeta.

U Zagrebu tako već postoji nekoliko azijskih restorana, iranski, makedonski, bosanski, francuski... I svi imaju svoje goste.

– Pozdravljamo svaku inicijativu da se Zagreb oplemeni raznovrsnom gastronomskom ponudom koja je posebno bitna strancima. Svake godine bilježimo porast stranih noćenja, a gastronomija im je nezaobilazna pa je nužno dosljedno paziti na kvalitetu i originalnost – kaže Darija Juzbašić iz Turističke zajednice grada Zagreba.

>>Doručak i ručak s nogu od 9 do 34 kn, s domaćim štihom

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.