Smjene?

Nakon šefa Zagrebačkih cesta, bivša bi mogla biti i šefica Čistoće

09.03.2015., Zagreb - Studenti iz Finske koji su dosli na praksu u Zagrebacke ceste. Photo:Anto Magzan/PIXSELL
Zagreb, 26.02.2015., - prezentacija pilot projekta naplate odvoza komunalnog otpada prema količini održana je u zagrebačkoj Gradskoj upravi. Na slici Gordana Krajna voditeljica podruznice Cistoce Zagrebackog holdinga. Foto: Mario Ćužić/ZNA.HR
12.08.2015.
u 11:24
Pogledaj originalni članak

I dok je samo dan ranije tvrdio kako će se čišćenja gradskih ulica u ranim jutarnjim satima primiti samo kako bi djelatnicima Čistoće pokazao kako se to radi – jučer rano ujutro gradonačelnik Milan Bandić promijenio je retoriku.

Dok je desetak kamiona ispunilo glavni trg, Bandić je poručio da u čišćenju treba malo više vode i truda i da u trgovačkim društvima rade najbolji ljudi koje je on odlučio podržati u obavljanju njihove dužnosti. Jasno je, njegov bijes od dana prije zbog opušaka na ulici nije bio usmjeren na djelatnike, već na šeficu podružnice – Gordanu Krajnu. Baš njezino ime spominjalo se još prije dva mjeseca kada je Bandić najavio čistku šefova Holdingovih podružnica, koji su se, kazao je tada, umorili i više ne mogu odrađivati svoj posao.

Večernji list tada je, iako gradonačelnik nikada nije želio službeno potvrditi, pisao kako smjenu mogu očekivati šefovi Zagrebačkih cesta, Čistoće, Velesajma i podružnice Vladimir Nazor. S poslom se dosad oprostio samo Alen Gospočić, dojučerašnji šef Zagrebačkih cesta, a za propust šefice Gordane Krajne, zbog "prljavog grada", Bandić je poručio kako će joj pružiti drugu šansu – točnije, još jednom joj pokazati kako grad mora blistati.

I dok se, kako neslužbeno doznajemo, nakon godišnjih odmora očekuju smjene ostalih šefova podružnica, Bandić na glavnom trgu u rani jutarnji sat kaže za radnike Čistoće:

– Mi imamo najbolje ljude. Ono za što rade je da dobiju peneze, da prehrane svoje obitelj.

A ti su isti radnici mjesecima molili da ih se konačno zaposli za stalno. Jer radili su preko agencije kao privremeni djelatnici, iako su mjesecima pokušavali svim odgovornima, od Holdinga do Grada, objasniti da njihov posao, čišćenja grada, nije privremen. Gordana Krajna jučer nije bila dostupna za komentar o eventualnoj smjeni.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar comparator
comparator
19:18 12.08.2015.

Zapošljavanje preko agencija u vlasništvu sinova direktora podružnica je zakonom dozvoljeno i za mene jedno od nedjela partije ili onoga tko je dozvolio takve agencije.No sve to u Zagrebu je kriminalno i kriminalne smicalice kojima se prikriva pljačkanje građana ,pljačkanje radnika podružnica i prikriva politička korupcija. Sve u svemu mafija.Da narod zna koliko tu ima lopovluka nikad nebi glasovao za SDP i Banića .Zatvor bi popunio svaki kutak dvorišta i livade oko njega. Gradska skupština je leglo ucjenjivačke mafije koja za svaki posao s gradom uzima danak ispod stola a građani plačaju najskuplje prometnice i komunalije.

DU
Deleted user
12:20 12.08.2015.

Naravno da će je smijeniti. Pa nju je postavila Švaljek nakon što je bivši direktor Čistoće skupa s Bandićem završio u Remetincu. Jer su obojica radili za dobrobit građana Zagreba.

RP
rpzagreb
17:35 12.08.2015.

Treba mu drastično smanjiti ovlasti da konačno prestane taj neviđeni cirkus i samovolja jednog čovjeka.