KGZ

Nagrađivana turska spisateljica dolazi u grad

Foto: KGZ
Nagrađivana turska spisateljica dolazi u grad
03.08.2020.
u 14:45
Prva knjiga "Komora trgovca snovima" iz 2006. godine nastavlja se na poetiku magičnog realizma.
Pogledaj originalni članak

Hrvatski P.E.N., udruga koja okuplja pjesnike, romanopisace, esejiste, dramske pisce, scenariste, povjesničare, kritičare, prevoditelje, izdavače i žurnaliste poziva na susret s nagrađivanom turskom spisateljicom Çiler İlhan u četvrtak u knjižnici Marije Jurić Zagorke u 19 sati na adresi Krvavi most 2.

Çiler İlhan, autorica osam knjiga, studirala je međunarodne odnose i političke znanosti na Sveučilištu Boğaziçi u Turskoj, a potom hotelski menadžment u Školi za hotelijerstvo i turizam Glion u Švicarskoj. Trenutačno živi u Istanbulu, a radila je kao hotelijerka, slobodna spisateljica i kao urednica u različitim razdobljima života.

Godine 1993. primila je prestižnu nagradu za mlade "Yaşar Nabi" za kratku priču. Njezine pripovijetke, eseji, recenzije knjiga i članci o putovanju objavljivani su u raznim časopisima i novinama. Prva knjiga "Komora trgovca snovima" iz 2006. godine nastavlja se na poetiku magičnog realizma. Autorica je, usto, 2011. godine primila nagradu Europske unije za književnost za zbirku kratkih priča "Izgon", a pojedine priče iz spomenute zbirke posljednjih su godina objavljene u međunarodnim zbirkama pripovijedaka zajedno s djelima brojnih drugih slavnih europskih pripovjedača. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.