javni satovi

'Nadam se da će sada Zagrepčani napokon znati koliko je sati'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
'Nadam se da će sada Zagrepčani napokon znati koliko je sati'
03.04.2013.
u 19:00
Cijeli projekt javnih satova Zagrepčane bi mogao stajati oko šest milijuna kuna
Pogledaj originalni članak

Novi javni satovi bit će postavljeni po kvartovima, a vijeća četvrti dobila su zadatak predložiti na kojim ih mjestima žele. Svaka gradska četvrt dobit će najmanje pet satova, rekao je pročelnik za izgradnju i prostorno uređenje Davor Jelavić, a pri njihovu postavljanju vodit će se računa da budu ravnomjerno raspoređeni. Iako su satovi predviđeni u proračunu, nigdje jasno ne piše njihova cijena, no prema dosadašnjim okvirnim cijenama iz javnih nabava cijena sata kreće se oko 70.000 kuna s PDV-om. To znači, postavi li se u svaku od 17 gradskih četvrti po pet satova, da bi cijeli projekt javnih satova Zagrepčane mogao koštati oko šest milijuna kuna. U Vijeću četvrti Trnje prihvatili su prijedlog gradskog Ureda za izgradnju i predložili su trinaest lokacija vodeći se mišlju da svaki mjesni odbor dobije po jedan sat.

– Kada se glasovalo o fontanama, bio sam protiv, no sada sam glasovao za postavljanje satova. Nadam se da će sada Zagrepčani napokon znati koliko je sati – kazao je Pero Kovačević, nezavisni zastupnik u trnjanskom vijeću.

Njihovo vijeće satove želi u Ulici Jurija Gagarina, na Prisavlju 14 i Radničkoj cesti, pokraj križanja s Ulìcom Ivana Zahara, u Ulici Cvijete Zuzorić, na Trgu Stjepana Radića, na Miramarskoj cesti, u Odranskoj 8, Rapskoj 35, na Trnjanskoj cesti 99, Prisavlju 2, u parku između Prisavlja i Ulice Zinke Kunc, na Krugama 46 i Kninskom trgu 1.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.