Slavlje u Vidovcu

Pozvali Bandića da baci lopatu za svaki rođendan

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Pozvali Bandića da baci lopatu za svaki rođendan
23.11.2017.
u 13:18
Objekt koji će imati osam učionica, sportsku dvoranu i vanjske terene trebao bi biti dovršen za 10 mjeseci. Nastava je do tada u OŠ Markuševec
Pogledaj originalni članak

Probudili su se u zoru kako bi odjenuli nošnje koje su majke dan prije ispeglale. Nije im bilo teško dignuti se. Jer morali su već u 7 sati biti u najljepšem izdanju kako bi obilježili događaj koji iščekuju godinama.

Među učenicima iz Vidovca podno Medvednice o novoj školi priča se još otkako su njihovi roditelji bili đaci. A sada su konačno dočekali rušenje starog derutnog objekta i početak gradnje novog. Prvu lopatu cementa bacio je gradonačelnik Milan Bandić, a kao zahvalu, okupljeni pred školom starom više od osamdeset godina poklonili su mu dvije torte. “Šapnuo” im je predsjednik gradske četvrti Podsljeme Krešimir Kompesak – šef slavi 62. rođendan.

Sad Šestine pa Gračani...

Zapjevali su Bandiću i “Sretan ti rođendan”, a Kompesak mu je predložio da dođe i svaki sljedeći kako bi otvorio radove na drugim kapitalnim investicijama važnima za četvrt.

– Idući može biti rotor u Šestinama, potom ambulanta u Gračanima, bolje prometno rješenje u Markuševcu, dom umirovljenika u istom kvartu i na kraju žičara za Sljeme – nabrajao je Kompesak dodajući da neće mirno spavati dokle god se sve to ne realizira.

No dok radovi na tim projektima ne počnu, rok za gradnju nove škole deset je mjeseci. Izvođač je tvrtka Radnik iz Križevaca, čiji su djelatnici jučer došli u Vidovec, a za 150 učenika sagradit će zgradu s osam učionica, sportsku dvoranu i vanjske terene. Do sljedeće školske godine učenici će pohađati OŠ Markuševec, pod koju spada područna škola u Vidovcu, čiji učenici onamo na nastavu idu organiziranim autobusom.

– Sada učenici u Markuševcu pohađaju nastavu u dvije smjene, a od sljedeće godine ta će se škola rasteretiti i bit će jedna smjena u obje zgrade – kazala je Gordana Horvat, ravnateljica OŠ Markuševec. Uz nju, na otvaranju radova bio je i nekadašnji dugogodišnji voditelj škole Vidovec te nastavnik povijesti i zemljopisa Andrija Žunac.

– U ovoj sam školi proveo 31 godinu. U njoj je kao nastavnica radila i moja supruga Dragica, a u Vidovec smo stigli iz Slavonije. Ovdje smo ostali i nakon završetka radnog staža. Sada je moja kći Marijana nastavnica u toj školi, a sva moja djeca pohađala su je – rekao je Žunac prisjećajući se obiteljske atmosfere koja je vladala na hodnicima i u zbornici škole. Slavio se, kaže Žunac, svaki rođendan, a ne bi prošao Božić da se netko od učitelja nije obukao u Djeda Mraza i u kočiji obišao svu školsku djecu dijeleći darove.

Bit će ih barem 50 više

Školu je pohađala i predsjednica mjesnog odbora Bernarda Hukman koja se prisjetila kako su ih nastavnici još prije 30 godina upozoravali da ne skaču na gornjem katu kako ne bi propali kroz pod. Izgradnjom veće škole, istaknuo je pročelnik Ureda za obrazovanje Ivica Lovrić, iduće školske godine očekuju i rast broja učenika. Procjenjuje se da će ih biti 50 više. 

Pogledajte mjesta koja baš nitko ne smije vidjeti preko Google Mapsa:

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

DU
Deleted user
13:58 23.11.2017.

Obzirom na enormni broj njegovih populističkih i neispunjenih obećenaja u ovo treba vjerovati samo od dana kada će se djeca vratiti u svoju novu školu. Možda se šef ipak smiluje i stvarno napravi školu. Jer nikada ne smijemo zaboraviti da samo i isključivo on određuje, planira, gradi, kopa, popravlja i dela.

Avatar liquidsky
liquidsky
14:51 23.11.2017.

Jadni ljudi. Zahvaljuju Velikom Vođi na početku projekta koji je (iz gradskog budžeta, ne Bandićevog privatnog novca) trebalo davno dovršiti. Sama pomisao na beskrajnu žalost takvih kada Bandića više ne bude, vodi u empatijsku depresiju. A možda i ne.

AD
adrad
16:18 23.11.2017.

Bolje lopatu nego kašiku.