vinari na trgu

“Martin je v Zagrebu” i rado će mošt pretvoriti u vino

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
“Martin je v Zagrebu” i rado će mošt pretvoriti u vino
05.11.2012.
u 13:00
Posjetitelji Martinja doći na svoje kušajući mladi portugizac i ostala vrhunska vina a bit će i delicija poput pečenog kestenja, sireva, rakija, meda...
Pogledaj originalni članak

Od utorka je glavni zagrebački trg pod paskom svetog Martina, zaštitnika vinara i vinogradara. Zagrebačka županija već 12. godinu organizira priredbu “Martin je v Zagrebu” na kojoj izlagači iz grada i cijele županije predstavljaju svoja vina, tradicijska jela i običaje.

Na Trgu se stoga idućih dana predstavlja pravo bogatstvo iz podruma Zelinske, Plešivičke i Samoborske vinske ceste uz koja će najveći vinski praznik – Martinje zasigurno proteći veselije. Zagrebačka je županija među najcjenjenijim vinorodnim regijama u Hrvatskoj pa će i posjetitelji Martinja doći na svoje kušajući mladi portugizac i ostala vrhunska vina.

Bit će i delicija poput pečenog kestenja, sireva, rakija, meda, sve kako bi Martinje, kao obred pretvaranja mošta u vino koje će nas uveseljavati cijele godine, bilo ugodan odraz zagrebačke gostoljubivosti.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.