Remećenje reda i mira

Legendarnog Đuku Pučeka Đukicu priveli zbog – svirke

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Legendarnog Đuku Pučeka Đukicu priveli zbog – svirke
25.07.2014.
u 09:00
Svi ulični svirači, kojih je u Zagrebu pedesetak, moraju imati dozvolu od Grada s točnim vremenom i mjestom sviranja
Pogledaj originalni članak

Đuka Puček (Đukica) na zagrebačkim ulicama svira više od 50 godina, a u posljednje ga je vrijeme policija nekoliko puta privela zbog remećenja javnog reda i mira i morao je platiti 500 kuna kazne.

– Od toliko kriminalaca u gradu oni privode mene zbog svirke – kaže legendarni Đukica koji objašnjava da je izravno od gradonačelnika Milana Bandića dobio dozvolu za sviranje od 10 do 22 sata, ali da nekada krene s poslom ranije zbog vrućine.

Svi ulični svirači, kojih je u Zagrebu 50-ak, moraju imati dozvolu od Grada s točnim vremenom i mjestom sviranja.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

DR
dragica949
10:00 25.07.2014.

Pustite Đukicu na miru,on je sviral po zagrebu,kad se današnji policajci još nisu ni rodili, a oni stariji su u to vrijeme prvi put u Zagreb došli na mali maturalac.Stvarno vježbaju strogoću na kumicama na placu,koje sada prodaju vrganje pod pultom.Đukici i sličnima.Zato oni s cigarete,cigarete..... nesmetano operiraju zagrebačkim ulicama,a droga se prodaje na svakom drugom koraku ect.

TO
Tot
09:24 25.07.2014.

pa tko je na čelu MUP-a dobro da ga u ludnicu nisu strpali.....

Avatar Jure_Trupina
Jure_Trupina
09:30 25.07.2014.

Čuj dozvola za uličnu svirku?! Pa to bi trebao biti nešto spontano, neobvezno, a ne birokratski organizirano.