PROMO

Kreativno ljeto u Muzeja grada Zagreba

Foto: Promo
Kreativno ljeto u Muzeja grada Zagreba
Foto: Promo
Kreativno ljeto u Muzeja grada Zagreba
Foto: Promo
Kreativno ljeto u Muzeja grada Zagreba
11.07.2018.
u 14:17
Ovog vrućeg ljeta Muzej grada Zagreba svojim sugrađanima i turistima nudi dvije likovno-kreativne radionice
Pogledaj originalni članak

1.Crtanje u stalnom postavu Muzeja grada Zagreba

Razgledavanjem Muzeja grada Zagreba posjetitelj dobiva informaciju o povijesti našega grada. Neki od predmeta koje ćemo vizualizirati tom prigodom govore nam o svojevrsnom umjetničkom djelu umjetnika ili obrtnika koji ga je izradio. Promatranjem razvijamo divergentno i intelektualno mišljenje te psihomotoričke sposobnosti kao što su vještina rada rukom. Također razvijamo i psihičke funkcije kod učesnika radionice a to su: koncentracija, percepcija, pamćenje, empatija.

Foto: Promo
Kreativno ljeto u Muzeja grada Zagreba

Zajedno s voditeljicama likovno-kreativne radionice odabrat će te predmet koji će biti najatraktivniji za tehniku u kojoj ćemo raditi.

Stoga ovog ljeta muzej za svoje posjetitelje organizira mali tečaj crtanja u stalnom postavu unutar 10 uzastopnih susreta kroz pet tjedana.

Sudionici radionice učiti će osnovne crtačke tehnike – koristit će grafitnu olovku, ugljen i kredu. Naučit će kako napraviti kompoziciju, što je to perspektiva te sjenčanje.

Period održavanja radionica: 17.07.-16.08. dva puta tjedno / sveukupno 10 susreta/ utorkom i četvrtkom od 17.00 do 18.30 h.

Vrijeme trajanja radionice: 90 minuta

Radionicu će voditi: Romana Nikolić, magistra edukacije likovne kulture i Marija Sabolić, muzejska pedagoginja

Radionica je namijenjena učenicima osnovnih i srednjih škola, studentima te odraslim osobama.

Radionica se naplaćuje jednom ulaznicom bez obzira na broj dolazaka:

učenici, studenti i umirovljenici 20 kuna, odrasli 30 kuna, a obiteljska 50 kuna.

Svoj dolazak obavezno molimo najavite Mariji Sabolić, muzejskoj pedagoginji na telefonski broj 01/ 4851 362 ili na e-mail adresu: msabolic@mgz.hr

Voditeljica pedagoško-andragoškog odjela:

Vesna Leiner, muzejska pedagoginja savjetnica; vleiner@mgz.hr

 

2. Pozdrav iz Zagreba - izrada razglednice

Foto: Promo
Kreativno ljeto u Muzeja grada Zagreba

Austrijski fotograf Karl Kaser bio je toliko očaran i oduševljen prizorima na svom putovanju Jadranom da ih je morao zabilježiti za vječnost svojom kamerom. Ovog ljeta u refektoriju Muzeja grada Zagreba otvorena je gostujuća izložba „Slikopisi jadranske obale fotografa Karla Kasera“. Poput fotografa Kasera „putovat ćemo stalnim postavom muzeja“ otkrivajući zanimljivu prošlost našega grada koju simboliziraju atraktivni predmeti. Upravo ti predmeti poslužit će nam za odabir motiva naše razglednice. Za izradu razglednice Zagreba koristit ćemo se crtačkom tehnikom tuša. Dopisnica sa zagrebačkim motivom poštom će putovati u svijet, adresirana prijateljima i obitelji.

Period održavanja radionica: 16.07.-08.08., srijedom od 10 do 11 h

Vrijeme trajanja radionice: 60 minuta

Radionicu će voditi: Romana Nikolić, magistra likovne edukacije i Marija Sabolić, muzejska pedagoginja.

Radionica se naplaćuje jednom ulaznicom bez obzira na broj dolazaka: učenici, studenti i umirovljenici 20 kuna, odrasli 30 kuna, a obiteljska 50 kuna.

Radionica je namijenjena svim dobnim skupinama.

Posjetitelji – turisti grada Zagreba su dobrodošli. Naše voditeljice govore engleski jezik.

Svoj dolazak obavezno molimo najavite Mariji Sabolić, muzejskoj pedagoginji na telefonski broj 01/ 4851 362 ili na e-mail adresu: msabolic@mgz.hr

Voditeljica pedagoško-andragoškog odjela:

Vesna Leiner, muzejska pedagoginja savjetnica; vleiner@mgz.hr

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr