NOVI TRENDOVI

Kosa se boji preko krune, na usne ide balzam sreće, a na nokte lak Lady Gage

09.03.2019.
u 12:39
Sajam Beauty & Hair: Ovogodišnja je novost Tattoo arena u kojoj se održava i prvenstvo hrvatske u bodypaintingu
Pogledaj originalni članak

Pramenovi se boje s krunom na glavi, a usne mažu balzamom za sreću. Novi su to trendovi koji su na otvorenom sajmu Beauty & Hair zaokupili sve koji revno prate novosti u svijetu uljepšavanja. I to u jakoj konkurenciji tisuća lakova za nokte svih boja, uključujući nijansu koju je odabrala Lady Gaga za ovogodišnju dodjelu Oscara, umjetnih trepavica, pudera, ruževa, pegli i uvijača za kosu, ekstenzija, masažnih fotelja, tetoviranja...

Nema čega nema u ponudi oko 300 izlagača, koliko ih se još danas i sutra od 10 do 19 sati predstavlja na Zagrebačkom velesajmu.

Pegla obložena svilom

Jedna od atrakcija je i balzam za usne koji će vas, kažu, usrećiti. Zvuči čudno, ali navodno u roku od pola sata povećava razinu serotonina, hormona sreće, za gotovo tri puta.

– Uz kakao i kivi, sadrži Griffoniu simplicifoliu, afričku biljku koja se koristi u liječenju depresije – objašnjava Vanda Karić, čiji je brend Oh yeahh! na sajam donio još jednu zanimljivost, krpicu za skidanje šminke bez kemikalija koja se može prati i u perilici. Hit su i umjetne trepavice, sudeći po broju mladih djevojaka koje su se okupile oko polica Danijel Cosmeticsa birajući one savršene.

– Proizvodi su sniženi i do 70 posto pa se trepavice mogu naći već i za desetak kuna – kaže menadžerica prodaje Tajana Francem.

Pomama je nastala i oko frizerskog pribora, čije se cijene kreću od nekoliko kuna za češalj pa sve do tisuću za peglu za kosu obloženu svilom. A nema tko se nije okrenuo za ženom s kosom zalijepljenom za krunu. Riječ je, otkriva Marco Rubolini iz talijanske frizerske akademije Zeo Baldi, o novom trendu bojenja kose, koji je, dodaje, zbog krune odličan i za okidanje selfija. Mogli su posjetitelji također počupati i obojiti obrve na štandu Brow Bara, čija vlasnica Manuela Picard predstavlja prvi vosak za depiliranje u perlama, koji nimalo ne boli.

Došla je po sovu

A stotine raznobojnih škara u Zagreb je donio Di Muhammad Arshad. Riječ je, objašnjava, o posebnim škarama od indijskog čelika, a koriste ih frizerke, manikerke, pedikerke. Jedne su od najpopularnijih na svijetu, a na sajmu se mogu nabaviti za dvjestotinjak kuna.

– Nije mi bilo teško sve ih posložiti na stol, to je naša indijska strpljivost, a pomogla mi je i supruga – smije se Di Muhammad.

Ovogodišnja novost na sajmu Beauty & Hair je Tattoo arena koja okuplja najbolje hrvatske majstore, a nju je došla posjetiti i Tijana Tupec, koja je poželjela nogu ukrasiti sovom.

– Nimalo me ne boli, već imam iskustva s tetovažama. Ne znam ni koliko ih imam, osam ili devet – smije se Tijana.

Održat će se u Tattoo areni i prvenstvo Hrvatske u bodypaintingu, a sutra na sajam dolazi i svjetska frizerska zvijezda Guy Tang.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.