Provedeno istraživanje

Korisnici Airbnb-a i Bookinga odlučili: Zagreb ima najčišći smještaj

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL - Ilustracija
Grad Zagreb
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Grad Zagreb
23.01.2021.
u 16:40
- Obradovali smo se kad smo vidjeli ovo istraživanje i izuzetno smo zadovoljni s postignutim rezultatom - izjavila je direktorica Turističke zajednica grada Zagreba, Martina Bienenfeld.
Pogledaj originalni članak

Treba li odsjesti u Zagrebu, posjetitelji će najvjerojatno ustanoviti da su njihove sobe i apartmani baš "squeaky clean". Kvaliteta čistoće smještaja glavnog hrvatskog grada prema nedavno provedenom istraživanju o europskim metropolama sa najčišćim smještajem, na prvom je mjestu po ocjenama korisnika najznačajnijih platformi za rezerviranje smještaja Airbnb i Booking.com. Neke od recenzija gostiju svoj boravak u glavnom gradu Hrvatske opisuju kao „blistavo čist“ i „besprijekorno čist“, pohvalili su se u Turističkoj zajednici grada Zagreba. 

Naime, s obzirom na to da su, s pojavom pandemije, zahtjevi oko higijene putovanja dodatno narasli, provedeno je istraživanje prema ocjenama korisnika platformi za rezerviranje smještaja: Airbnb, Booking.com i Tripadvisor. Istraživanje je objavio britanski portal ShowersToYou.co.uk, a temelji se na prosjeku ocjena čistoće smještaja u popularnim europskim glavnim gradovima. U ukupnom poretku od 20 najčišćih odredišta u Europi, Zagreb je zauzeo visoko 3. mjesto s prosjekom od 4,740, a ispred su samo Lisabon s prosjekom ocjena od 4,792, dok je na drugom mjestu Prag s gotovo identičnom ocjenom kao Zagreb, tj. prosjekom od 4,741. 

Foto: TZ Zagreb
Lista gradova

 - Obradovali smo se kad smo vidjeli ovo istraživanje i izuzetno smo zadovoljni s postignutim rezultatom. U vremenima u kojima živimo, higijena je postala posebno važna te su zdravstveni aspekti boravka u destinaciji postali jedna od glavnih okosnica prilikom promoviranja na inozemnom turističkom tržištu. Raduje nas da su to ocjene krajnjih korisnika platformi Airbnb, Booking.com i Tripadvisor te, kao takve, daju dodatnu težinu Zagrebu kao sigurnom i čistom odredištu. Koristim priliku čestitati zagrebačkim pružateljima smještajnih usluga na ovom sjajnom rezultatu - izjavila je direktorica Turističke zajednica grada Zagreba, Martina Bienenfeld.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.