bez fizičkog kontakta

Kod nas se 'masira' dobrim vibracijama

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Zvukoterapija u Zapruđu
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Zvukoterapija u Zapruđu
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Zvukoterapija u Zapruđu
14.05.2019.
u 08:25
Isprobali smo zvukoterapiju u Zapruđu, tretman u kojemu su glavni alati zdjele izrađene u Tibetu
Pogledaj originalni članak

U jednoj od limenki u Zapruđu skrio se pomalo nesvakidašnji studio u kojemu Sandra Jurenović svoje klijente masira – zvukom. Pritom nema ulja i stiska na koji smo navikli. Nema čak ni direktnog fizičkog kontakta, a ni skidanja odjeće. Kako onda djeluje?

Najveća gužva petkom

Na tijelo se polažu terapeutske zdjele koje se ozvučuju laganim udarcima palice. Vibracije se pritom šire poput valova i potpuno opuštaju sve mišiće. Sandra koristi terapeutske zdjele Peter Hees koje su ručno izrađene u Tibetu, otkuda ova zvučna masaža i potječe, i to od 12 plemenitih metala.

– Svi vibriramo na određenoj frekvenciji. Organizam pamti emocije i, kada se skupi previše onih negativnih, tijelo “pukne”. Tako nastaju bolesti – objašnjava Sandra, koja je i sama prošla dvije teške operacije. Nakon njih zvučne je masaže počela prakticirati na sebi, a stanje se poboljšalo toliko da je i njezin liječnik bio začuđen. Danas zvukoterapijama pomaže svima koji trebaju bijeg od stresne svakodnevice, a najveću gužvu, ističe, ima petkom.

– Ljudi se u strci, žurbi i stresu preko tjedna umore. Jedva čekaju vikend koji prespavaju i opet se osjećaju umorno. I tako u krug. Zato dosta klijenata dođe petkom kako bi napunili baterije za vikend – objašnjava Sandra i dodaje kako je kod nas zvučna masaža još relativno nepoznata, ali u Njemačkoj, primjerice, liječnici za nju prepisuju i uputnice.

Salon pak dijeli s Marinom Bruner koja se bavi NLP-om, odnosno neurolingvističkim programiranjem. Ona, pojednostavljeno, razgovorom pomaže ljudima da se riješe negativnih emocija, stresa, fobija... Radi u banci, a u studio dolazi nakon posla.

Za sve koji žele pobjeći stresu

Sve je, ističe, počelo sa željom da pomogne samoj sebi u teškim razdobljima, a zatim je shvatila da može i želi pomagati i drugima.

– Svaka emocija izaziva određene kemijske spojeve u našem tijelu. Za zdravo je tijelo nužan i zdrav duh – slažu se Sandra i Marina, čiji je studio u Zapruđu oaza za sve koji žele pobjeći od užurbane svakodnevice i uživati u dobrim vibracijama.

 

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

SA
Samoborka
17:45 14.05.2019.

Porez na bedake.