Zašto ne

Kafić koji je zbog Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića postao važna politička pozicija

Foto: Anto Magzan / Pixsell
Foto: Anto Magzan / Pixsell
Foto: Anto Magzan / Pixsell
Foto: Patrik MacekPixsell
27.05.2017.
u 14:48
Ma dođu nam i lijevi i desni. Na šanku se slažu izborne liste, ali i vježba solfeggio, objašnjavaju vlasnici lokala "Zašto ne"
Pogledaj originalni članak

Obiteljski kafić Brajkovićevih “Zašto ne” u centru grada, u haustoru u Frankopanskoj ulici, prometnuo se ovog tjedna u politički možda i najvažniju stratešku poziciju u metropoli.

– Iz kafića sam pobijedio HDZ – kazao je Zlatko Hasanbegović aludirajući na nedjeljni uspjeh liste Brune Esih. U izbornoj noći, i sam nam je rekao:

– Čuj, sve je počelo kod Brke, u kafiću “Zašto ne”’. Uostalom, prva stvar koju ujutro napravim ondje je popiti kavu...

Pokrivamo spektar stranaka

I evo nas, na tom mjestu. Za šankom otac i sin Brajković, Neven (54) i Ante (29), drže jutarnju smjenu, a očekuju majku Sandru (50), koja radi navečer.

– Radi samo obitelj, nemamo konobara. No, ima to cijenu, suprugu vidim samo u Frankopanskoj na tramvajskoj stranici. Ona izlazi iz 14-ice, a ja ulazim. I tako godinama. Mijenjamo se, svatko drži smjenu – kaže Neven dok kuha kave studentima zagrebačke Muzičke akademije.

– Uz njih sam počeo i ja solfeggio učiti. A doma slušam Mozarta – smije se otac Brajković.

Vraćamo priču na politiku.

– Obitelj nam pokriva stranke cijelog spektra. Politički gledamo svaki u svom smjeru. Eto, ja sam bio sam na listi Brune Esih, supruzi je najdraži političar Zoran Milanović, a sinu..

– Moji su liberali – kaže Ante.

Uz rad od mature do diplome

Dolaze na terasu u hladu iz Leksikografskog zavoda, Dramske akademije, redatelji, dirigenti...

– Političari? I desni i lijevi. Zna se često dogoditi da za jednim stolom sjedi Zlatko Hasanbegović, a za drugim Vesna Pusić. Ili Nenad Stazić. Ugodna im je atmosfera, kava je dobra, a vole i naš odnos prema njima. Dolazio je k nama i Arsen...

A priča da su Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović u kampanju zaista krenuli iz vašeg kafića?

– Tu su dogovarali ključne poteze. Ali ja se ne miješam... – ističe otac. S terase se vraća i sin, odlaže pladanj pa kaže:

– Počeo sam pomagati roditeljima nakon mature, a jutros sam odnio mentoru i diplomski rad. Pet godina fakulteta je iza mene, a doktorski će malo pričekati. Uspio sam, uz rad ovdje, položiti ispite. Zna se dogoditi, neki put, taman misliš da je sve gotovo, a eto nam pola Zagrebačke filharmonije nakon koncerta u Lisinskom. Ma tu je uvijek veselo. Najvažnije je da se kao obitelj sve uspijemo dogovoriti. Osim politike, ha-ha...      

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

Avatar Kroettelsfrkatsch
Kroettelsfrkatsch
11:12 28.05.2017.

Žalosno je da se političke akcije dogovaraju i planiraju u bircuzu... što onda uopće očekivati od svega toga?!

KV
kvatrić
15:12 27.05.2017.

Jao kakve birtaške ljige! Zamisli pokrili su cijeli politički spektar. Tata desničar, mama ljevičarka, a sinek liberal. Kakav pluralizam i uvažavanje. Da ti suza krene. Baš dirljivo kako su njima svi dobrodošli i kako su otvoreni za sve opcije. Da imaju još koga taj bi bio za Pupovca.

Avatar tituš
tituš
15:37 29.05.2017.

čudo da Ante nije i prije diplomirao, npr. kao drug Ante Kotromanović ili Pusićka, po skraćenom postupku. Ovo iz razloga jer svi čimbenici dolaze ondje, pa je diplomski mogao biti samo formalnost ..