A oni će ih udomiti

Imate nakit, odjeću ili instrument koji vam više ne treba? Donesite ih danas u Muzej odbačenih predmeta

Foto: Muzej odbačenih predmeta
Muzej odbačenih predmeta
Foto: Muzej odbačenih predmeta
Muzej odbačenih predmeta
Foto: Muzej odbačenih predmeta
Muzej odbačenih predmeta
17.04.2021.
u 09:12
U 19 sati bit će otvorenje izložbe prikupljenih predmeta i popratni umjetnički performans i diskusija, a publici su izloženi primjerci ponuđeni na udomljavanje - kažu organizatori projekta.
Pogledaj originalni članak

Svaki predmet ima svoju priču, čak i kad nam više u životu nije potreban. Bilo da se radi o komadu namještaja, nakitu, instrumentu, odjeći ili možda nekom drugom osobnom predmetu, baš takve traže orgazizatori Muzeja odbačenih predmeta, koji će im zatim dati novu vrijednost kroz udomljavanje onima koji žele biti dio te priče. Zato pozivaju sve one koji imaju predmet koji im više ne treba i žele mu dati novi život, da ga donesu danas od 10 do 16 sati u Centar  za kulturu Novi Zagreb u Remetincu, gdje će organizatori na jedan dan otvoriti zaseban privremeni ured. 

 

- A isti dan navečer u Galeriji će biti izložba uz performans, gdje će posjetitelji moći udomiti predmete koji im se svide. Pozivamo građane da u tom vremenu donesu predmete koje su odlučili baciti (jedna osoba- jedan predmet- jedna priča) nakon čega će ih autorice projekta fotografirati i zaprimiti. U 19 sati bit će otvorenje izložbe prikupljenih predmeta i popratni umjetnički performans i diskusija, a publici su izloženi primjerci ponuđeni na udomljavanje - kažu organizatori projekta. 

Muzej odbačenih predmeta interdisciplinarni je projekt velikogoričkog obrta Plartorma i udruge Trećeprostor iz Zagreba kojim se nastoji povezati kulturu i umjetnost s područjima ekološkog društvenog djelovanja i novih tehnologija. Kroz kulturne sadržaje jača se svijest građana/publike o održivom razvoju i zero waste konceptu. Riječ je o virtualnom muzeju onih predmeta koje su za pojedince izgubile vrijednost zbog čega su pretvorene u smeće, a organizatori im, kroz umjetnost i izvedbu, pokušavaju dati novu vrijednost. 

Projekt Muzeja odbačenih predmeta, uz kreativno-kulturni aspekt, za sobom nosi i ekološki značaj zbogčegamuje ciljtakođerprobuditi svijest građanaotomeda“smeće” nije samo ono što akumuliramo u svakodnevnoj “proizvodnji”, poput bio otpada, plastike, stakla i slično, već da je smeće sve ono što (za nas osobno) više nema vrijednost.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

VI
Vito
12:50 17.04.2021.

Možete li maaalo pričekati??? Milanović veli da će plenki imati uskoro jedan odbačeni ručnik.