politika kuće

I. Tolić i S. Ljubičić paralelni direktori sa svim ovlastima

Foto: Boris Ščitar
I. Tolić i S. Ljubičić paralelni direktori sa svim ovlastima
25.11.2013.
u 09:15
U nove tvrtke preoblikovani su GSKG i ViO, no direktora je više i nemaju svi jednaku moć u odlučivanju
Pogledaj originalni članak

Nakon što je u tišini razvlastio sve članove uprave Zagrebačkog holdinga koji ništa ne mogu bez supotpisa šefa uprave Slobodana Ljubičića, istu politiku gradonačelnik Milan Bandić primijenit će u novim tvrtkama koje nastaju iz podružnica. Samo što će, osim Ljubičića, Bandićevu politiku provoditi i njegov čovjek od povjerenja Ivan Tolić, član uprave Holdinga.

Zasad su u službenom registru Trgovačkog suda kao samostalne tvrtke upisane GSKG i Vodoopskrba i odvodnja, a otprije Gradska plinara i Gradska plinara-Opskrba.

No stari-novi direktor GSKG-a Joško Jakelić nema ovlasti samostalno odlučivati. On društvo može voditi uz supotpise Daniele Franić, članice uprave koja također ne može samostalno potpisivati dokumente, i Ljubičića, koji pak može samostalno voditi GSKG.

Direktor ViO-a može zastupati, uz Antu Samodola i Zdenka Milasa, članove uprave Holdinga koji su upisani i kao direktori te Ljubičića koji opet može samostalno odlučivati. U Gradskoj plinari i Gradskoj plinari-opskrbi uz stare direktore kao direktori su upisani i Tolić, odnosno Ljubičić koji za razliku od kolega ne trebaju njihovu suglasnost.     

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar liquidsky
liquidsky
10:04 25.11.2013.

Uobičajena loša komedija u režiji Milana Bandića. Previše glumaca, sadržaj isprazan. Ulaznice nekima besplatne, većini građana preskupe.