Od 5. do 12. prosinca

Human Rights Film Festival s 20 naslova koji se prikazuju na četiri lokacije

Foto: HRFF
Foto: HRFF
Foto: HRFF
24.11.2021.
u 11:00
Na popisu dokumentaraca su i "Pejsaži otpora" redateljice Marte Popivode koji prate stogodišnju antifašistkinju i jednu od vođa pokreta otpora u Auschwitzu.
Pogledaj originalni članak

Priča o utopijskom projektu arhitekta Vjenceslava Richtera prikazana je u filmu "Muzej revolucije" redatelja Srđana Keče kojim se 5. prosinca u kinu Tuškanac otvara 19. Human Rights Film Festival. 

Manifestacija programski fokusirana na ljudskopravaške teme traje do 12. prosinca, a u tih će se tjedan dana izvrtjeti 20 filmova na platnima gornjogradskog kina, ali i Kulturno-informativnog centra, Kinoteke te Multimedijalnog instituta. Na popisu dokumentaraca su i "Pejsaži otpora" redateljice Marte Popivode koji prate stogodišnju antifašistkinju i jednu od vođa pokreta otpora u Auschwitzu.

U selekciji je i zapaženi lanjski naslov "Nikad rijetko ponekad uvijek", čiju režiju potpisuje Elize Hittman. Djelo je nagrađeno Srebrnim medvjedom na Berlinaleu, a opisuje život trudne 17-godišnjakinje koja bez dopuštenja roditelja ne može pobaciti u ruralnom dijelu Pennsylvanije.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.