SKOČILI ZA DJEVOJKOM U SAVU

Hrabri zagrebački "plavci" dobitnici godišnje nagrade MUP-a

Foto: Goran Jakus/PIXSELL
policajci
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
policajci
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
policajci
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
policajci
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
policajci
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
policajci
30.09.2015.
u 15:57
Na dobitnike su iznimno ponosni i u PUZ-u gdje ističu da su sretni što su baš njihovi policajci nagrađeni jer je, kako ističu, konkurencija bila iznimno jaka.
Pogledaj originalni članak

Trojica zagrebačkih "plavaca", Ilija Baković (24), Vedran Savić (25) i Ilija Milić (28) koji su krajem kolovoza ove godine spasili djevojku iz Save, ponosni su dobitnici MUP-ove godišnje nagrade.

Za nagradu ih je predložio načelnik zagrebačke policije Goran Burušić, a priznanje im je dodijeljeno jučer, prilikom obilježavanja Dana policije i blagdana svetog Mihovila. Nesebični i hrabri "plavci" 24. kolovoza u 18.45 sati primili su dojavu da se mlađa ženska osoba želi baciti u Savu kod željezničkog mosta. Odmah su stigli na mjesto događaja i potrčali za djevojkom koja je stajala na metar od vode. Djevojka je naposljetku skočila u rijeku, a policajci su bez imalo dvojbe skočili za njom.

- Struja ju je nosila prema sredini rijeke, gdje sam je nakon otprilike minutu uspio uhvatiti. Cijelo se vrijeme otimala i vrištala "dalje od mene, pusti me" i slično, ali čvrsto sam je zgrabio i počeo vući prema obali - prepričao je policajac Baković novinarima nakon incidenta. Posao su i toga dana odradili do kraja smjene. U postaju su se otišli tek presvući i vratili se na teren.  MUP je tada pohvalio hrabri trojac, a sada im se odužio i godišnjom nagradom. 

-  Policijski službenici su obavljajući savjesno i odgovorno policijski posao zaštite ljudskog života doveli sebe u opasnost. a spašavajući ljudski život iskazali su profesionalnost u postupanju. Svojim nesebičnim, hrabrim i humanim djelovanjem zaslužili su godišnju nagradu MUP-a - kazali su u MUP-u.  Na dobitnike su iznimno ponosni i u PUZ-u gdje ističu da su sretni što su baš njihovi policajci nagrađeni jer je, kako ističu, konkurencija bila iznimno jaka.

>> Kako su trojica mladih policajca spasila djevojku iz Save i nastavila raditi do jutra

>> Ante i Franjo spasili oca koji je ostao bez sina i supruge

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

MA
Marko7777
18:12 30.09.2015.

A kaj su trebali gledati kako se utapa!

MA
Marko7777
18:12 30.09.2015.

A kaj su trebali gledati kako se utapa!

LA
LANA555
19:53 30.09.2015.

Nek im je sa srecom !