Morbidno

GSKG dvaput poslao opomenu pred ovrhu čovjeku koji je poginuo

Foto: Ivana Rimac Lesički/VLM
GSKG dvaput poslao opomenu pred ovrhu čovjeku koji je poginuo
08.11.2010.
u 23:14
Tomo Herendić poginuo je 1991. godine, a GSKG na njegovo ime opomenu pred ovrhu poslao je i prije tri godine te ponovno prošloga mjeseca
Pogledaj originalni članak

Tomo Herendić dobio je 772,91 kunu opomene pred ovrhu za komunalnu naknadu i naknadu za uređenje voda od Gradskog stambeno-komunalnog gospodarstva. Tomo Herendić poginuo je 1991. godine, a GSKG na njegovo ime takvu je opomenu poslao i prije tri godine te ponovno prošloga mjeseca.

 Naknada je 68 kuna

– Tada, u srpnju prije tri godine, kada su mi poslali račun, ništa mi nije bilo jasno, ali platila sam samo da se toga riješim – priča Đurđa Prđun iz Sesveta, kći pokojnog Tome Herendića.

Oca je, napominje, davno odjavila, tako da tu, što se kaže, greške nema. Kontaktirala je s Gradskim stambeno-komunalnim gospodarstvom, gdje su je slali od jednog do drugog broja telefona. Na kraju joj je, objašnjava, rečeno da pošalje nekakav dopis i da neće morati ovaj put ništa platiti.

U srpnju 2007., dakle, imala je istu situaciju, te su joj pokojnog oca najednom dužili za ukupno 985,69 kuna, koje je tada i uplatila. Dok pokazuje tu uplatnicu Đ. Prđun dodaje i kako komunalna naknada i naknada za uređenje voda za kuću u kojoj živi u Sesvetama inače iznosi 68 kuna mjesečno. Tim više se ovogodišnje “iznenađenje” iz GSKG-a od spomenutu 772,91 kunu čini još apsurdnijim. Po tom računu čini se da pokojnom Tomi Herendiću prijete ovrhom za lanjsko neplaćanje spomenutih naknada. No, prije te najnovije opomene prva je takva Đurđi Prđun stigla 2007., i nikad ranije, kao ni u međuvremenu. Dakle, taj, kao i ostali računi za komunalije, mjesečno dolaze uredno, objašnjava, na njezino ime i prezime.

Riješit će situaciju

– I onda najednom dođe na njega, pa opet na mene, i evo sada, oko Svih svetih, opet na pokojnog oca – kaže Đ. Prđun, koja će poslušati telefonske upute iz GSKG-a, poslati kakav dopis i (nastojati) riješiti tu morbidnu situaciju.

 Na koji način, a i kako je uopće došlo do cijele priče, iz zagrebačkog Holdinga do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovor na naš upit.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

OB
-obrisani-
23:52 08.11.2010.

. Ova gospođa je samo trebala izjavit da je račun stavila na grob umrloga i nek se njemu obrate a u slučaju nejasnića neka kontaktiraju Sv. Petra ili Pavla

VI
Vito
07:56 13.11.2010.

Na koji način, a i kako je uopće došlo do cijele priče, iz zagrebačkog Holdinga do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovor na naš upit. iz Sesveta Kojeg li čudnog pitanja. Zašto ne pita komunjare koje su Sesvete pripojili gradu Zagrebu? I sad uživaju u svojim plaćama bez imalo srama i bilo kakvog rada. Zagreb, oprostite, milan bandić im uzima 18 % od plaće, a oni se bune i plaćaju te glasaju i dalje za tog bandita. Pa on je krivac za ovakvo stanje u gradu Zagrebu, on je zaposlio pljačkaše po svojim kancelarijama i sad ubire plodove svog hodanja po ulicama. I to dobro naplaćuje. Da nije njega ne bi u sesvetama uredili cvijeće na glavnom križanju. Da nije nejga nebi na svinjogojskoj farmi izgradili stanove u koje neće niti cigani, a kamoli kulitivirani Romi pa je to selo pusto kao i oranice po Hrvatskoj. No, samo vi i dalje birajte znase partijske podobnike ma iza koje se kratice skrivaju. Uospalom, u sesvetama je na vlasti socijalističko društvo pa lako može riještiti socijalni slučaj mrtvaca.