Gdje se troši?

Gradski kontrolori ulaze u muzeje i centre za kulturu

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Gradski kontrolori ulaze u muzeje i centre za kulturu
22.10.2013.
u 17:00
Problem su i prostori koje Grad daje u najam udrugama, a može se dogoditi da ih te udruge daju u podnajam
Pogledaj originalni članak

Grad Zagreb strože će nadzirati i kontrolirati novac kojim se financiraju programi iz kulture, a na koje je u 2013. godini iz gradskog proračuna planirano gotovo pola milijarde kuna. Kako je jučer na gradskom Odboru za kulturu najavio zamjenik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Tedi Lušetić, njihovi suradnici i savjetnici uskoro će u kontrolu u muzeje, centre za kulturu i druge ustanove koje Grad financira.

– Financiramo više od 200 različitih programa iz kulture. To je velika brojka, a u 2013. za to su planirana i velika sredstva od 478 milijuna kuna. To je velik novac pa mi moramo znati na što se točno troši. Kako bismo to znali, pojačat ćemo kontrolu – kazao je Lušetić.

Problem su i prostori koje Grad daje raznim udrugama u najam, a najgore što se može dogoditi jest da ih te udruge daju u podnajam. Iako do sada nisu otkriveni takvi slučajevi, da netko zarađuje na gradskoj imovini, to se mora provjeriti.

– Prekontrolirat ćemo i to. Naši savjetnici, osim programa, ići će i u prostore koji su dani različitim udrugama kako bi se provjerilo koristi li ih se u svrhu koja je prijavljena na natječaju – kaže Lušetić.

>>Građani i tvrtke duguju čak 3,2 milijarde kuna

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.