Skupo čuvanje stana u središtu Zagreba

Grad Zagreb udruzi 'Sve za nju' za zaštitu stana plaća 1000 kn na dan

Foto: Anto Magzan/VLM
Grad Zagreb udruzi 'Sve za nju' za zaštitu stana plaća 1000 kn na dan
20.10.2009.
u 00:57
Gradonačelnik je novac namaknuo iz tekuće pričuve. Riječ je o stanu od 175 četvornih metara.
Pogledaj originalni članak

Da bi pokrio troškove zaštitarske službe koja udruzi "Sve za nju" čuva stan u Mislavovoj 10, gradonačelnik Milan Bandić odlučio je uplatiti 103.680 kuna. Po tome, čuvanje toga stana stoji tisuću kuna na dan!

A zaštitari imaju mjesečne plaće od dvije do tri i pol tisuće kuna. Gradonačelnik je novac namaknuo iz tekuće pričuve. Riječ je o stanu od 175 četvornih metara koji je 15. rujna Grad dao udruzi "Sve za nju" koja okuplja žene oboljele i liječene od raka dojke.

S obzirom na to da je stan derutan, udruga ga je dala urediti, a za to vrijeme čuvaju ga zaštitari kako netko ne bi provalio u stan.

Nejasno je zašto čuvanje stana za to vrijeme, od 15. rujna do 31. prosinca, stoji više od sto tisuća kuna i zašto je udruga unajmila druge zaštitare kada Grad ima ugovore sa zaštitarskim tvrtkama koje na oku drže ostale gradske prostore koji se ne rabe.

– Slažem se da je to visok iznos, ali ne znam da smo dobili taj iznos. U posljednje vrijeme manje sam angažirana u udruzi. Znam da su taj stan i prije nego što smo ga preuzeli čuvali zaštitari – kazala je Bojana Benović, potpredsjednica udruge "Sve za nju". Adaptaciju stana, kaže, udruga financira sama.

Do predsjednice udruge Vesne Andrijević-Matovac, koja je tražila novac, nismo mogli doći jer je na putu u Španjolskoj. Nismo dobili ni pročelnika Ureda za zdravstvo i branitelje Zvonimira Šostara preko čijeg je ureda udruga "Sve za nju" dobila prostor.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

ZI
Ziggy313
07:48 20.10.2009.

Široka je lepeza načina kako Banditi \"cuclaju\" gradski proračun...

NE
nepoznatinetko
09:53 20.10.2009.

jeste li ikad pokušali unajmiti zaštitara? onda znate koliko to košta po satu. istina je da oni sami imaju male plaće, ali to ne sprječava vlasnike tih tvrtki i ostale da im nabiju cijene.

DU
Deleted user
12:49 20.10.2009.

Halo Bing, kako brat? Ukrao starici novcanik sa 10 kuna? Jadno, jadno... Nego imam jedan stancic od 175 kvadrata. Cijena? Prava sitnica.