Učenički sajam

Fiktivne tvrtke pod vodstvom srednjoškolaca

Foto: Davor Višnjić/PIXSEL
Fiktivne tvrtke pod vodstvom srednjoškolaca
14.11.2013.
u 18:00
Privatna gimnazija i ekonomska škola “Katarina Zrinski” organizirala sajam vježbovnih tvrtki, prodavali i oglase
Pogledaj originalni članak

Upravo smo Slovencima prodali oglas na naslovnoj stranici jednih dnevnih novina! – govori oduševljeno Dominik Šteko, učenik Privatne gimnazije i ekonomske škole “Katarina Zrinski”, koji je nakratko postao direktor fiktivne novinske agencije Zlatna vijest d. d. Tijekom međunarodnog tjedna odgoja i obrazovanja u školi su organizirali međunarodni sajam vježbovnih tvrtki, u sklopu kojeg učenici trguju imaginarnim proizvodima, a na sajam su stigli i učenici iz Slovenije, Mađarske i Italije. U petak će proglasiti i pobjednika, tvrtku s najvećim profitom, brojem transakcija te najboljim vizualnim identitetom.

Učenici moraju koristiti sve komunikacijske vještine i sposobnosti kako bi drugoj tvrtki prodali svoje proizvode. Primjerice, “marketinški stručnjaci” novinske agencije Zlatna vijest s mađarskim “proizvođačima” kožnatih rukavica nisu mogli sklopiti dogovor, a da najprije ne popiju piće.

– Još smo morali rukavice i kupiti i tek su onda odlučili dati oglas u novine – kaže učenik Šteko i dodaje da imaju i novinare, ali su trenutačno na terenu.

– Informatički stručnjaci škole osmislili su i aplikaciju pomoću koje učenici vode i knjigovodstvo, šalju upite za sklapanje poslova, plaćaju račune, a čak imaju i CMS za izradu web-stranica – kaže ravnateljica Antonela Šimunović.

>>Stala gradnja škole u Novom Čiču, izvođač radova u predstečaju

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DA
dario2612
18:27 14.11.2013.

u ekonomskoj školi Velika Gorica se već više od 10 godina organiziraju vježbovne tvrtke učenika 4. razreda gdje moraju osnovati proizvodnu tvrtku i prodavati proizvode na sajmu i naravno poslovati po svim zakonima RH