Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Propao projekt?

Stala gradnja škole u Novom Čiču, izvođač radova u predstečaju

projekt izgradnje skole u velikoj gorici
Foto: VL
13.11.2013.
u 18:00

Novac za gradnju, 15 milijuna kuna, osiguran je u državnom proračunu, a sada je moguće raspisivanje novog natječaja

Iako su radovi trebali biti gotovi u kolovozu ove godine, a učenici u novu osnovnu školu u Novom Čiču krenuti početkom rujna – od svega ništa.

Rok istječe sutra

Tvrtka koju je natječajem angažiralo Ministarstvo obrazovanja i koja je s radovima započela 2011. godine, do sada je obavila samo 30 posto radova, a ovih dana završava postupak predstečajne nagodbe, čime se u pitanje dovodi nastavak radova na školi.

Tek sutra znat će se koliko će stajati i za koliko će se produljiti rok gradnje novog školskog objekta jer je Ministarstvo spornoj tvrtki Tempo-inženjering d.o.o. iz Zagreba dalo rok od mjesec dana da nađe izlaz iz sadašnje situacije, a školu sagradi i opremi kako bi započela s radom kao deveta osnovna škola u Velikoj Gorici, koju bi pohađalo 500 učenika.

– Osnovni je uvjet bio da tvrtka pokrene postupak predstečajne nagodbe, nađe strateškog partnera i izradi dinamički plan radova. Tek očekujemo najnovije informacije vezane uz gradnju škole u Novom Čiču – poručili su iz Grada Velike Gorice.

Ako na sutrašnjem sastanku tvrtka ne zadovolji zadane uvjete, jedini je izbor raspisivanje novog natječaja, čime će se završetak gradnje znatno oduljiti.

Grad će graditi dvoranu

Kako neslužbeno doznajemo, u roku od mjesec dana održana su dva sastanka s izvođačima radova, no ni nakon njih nema konkretnih informacija. Podsjetimo, u prosincu 2010. godine sa župom iz Novog Čiča potpisan je Sporazum o darovanju zemljišta za potrebe gradnje OŠ Novo Čiče, a Vlada RH je u veljači 2011. donijela suglasnost za darovanje zemljišta, dok je u ožujku te godine izdana potvrda glavnog projekta. Vrijednost cijeloga projekta na samome početku iznosila je 15 milijuna kuna, a novac je bio osiguran u državnom proračunu.

Da se poštovao rok gradnje, iz gradskog proračuna već bi se pripremao novac za sportsku dvoranu koja projektom nije predviđena.

>>Azbestni krov mora se zamijeniti na još 14 škola i 10 vrtića u gradu

Komentara 1

VI
Vito
08:32 14.11.2013.

Novac za gradnju, 15 milijuna kuna, osiguran je u državnom proračunu, a sada je moguće raspisivanje novog natječaja ______________________________________________________ Bolje bi bilo "pozvati" onog drugog po redu ponuđača na tom natječaju____________________________ Brže i jednostavnije___________________________________________ Pogotovo kad već znaju za što što su dali ponudu pa tako imaju i uvid u dokumentaciju______________________________ Naravno, cijena mora ostati kakvu je postavio "propalica", a razliku bi morao "propalica" podmiriti iz stečaje mase nakon proglašenja bankrota, i/ili predstečajne nagodbe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije