Na Kajzerici

Evo kako će izgledati moderni europski centar za razvoj poduzetnika

Foto: SEECEL
centar Kajzerica
09.11.2014.
u 09:00
Gradnja bi trebala početi u prosincu, a zgrada bi trebala biti gotova 2016. Vrijednost projekta je 181,5 milijuna kuna bez PDV-a, a sufinancira se novce EU
Pogledaj originalni članak

Aleja Radoslava Cimermana na Kajzerici adresa je budućega Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija zemalja Jugoistočne Europe (SEECEL).

Novi, moderni centar koji će između ostalog imati i prostore za treninge, smještajne kapacitete za polaznike i inovativni park sufinanciran je novcem Europske unije, a rezultat je suradnje Ministarstva poduzetništva i obrta, Europske komisije te SEECEL-a u području učenja za poduzetništvo, s ciljem rasta i razvoja regionalnih ekonomija u području poduzetništva.

Nova zgrada tako će biti građena na pet katova, a osim uredskih prostora bit će i dio za razmjenu znanja, ugostiteljski i servisni dio, garaža ali i uređeni vanjski prostori.

Zgrada bi se trebala početi graditi početkom prosinca, dok se završetak radova očekuje u 2016.. Procijenjena vrijednost cijele investicije iznosi 181.500.000 kuna bez uračunatog PDV-a.

– Novi će centar djelovati kao stručna pomoć i podrška u razvoju politika i njihovih koncepata za zemlje kandidatkinje i pretpristupnice EU. Sve će se temeljiti na suradnji svih partnera, vlada zemalja jugoistočne Europe, privatnog sektora, nevladinih organizacija i civilnih grupa. SEECEL želi znanja, stručnost, mreže stručnjaka i dostignuća otvoriti prema globalnoj zajednici stručnjaka, u smislu razvoja politika i u razvoju provedbenih modela učenja za poduzetništvo– poručili su iz Ministarstva poduzetništva i obrta.

Dugoročni cilj Regionalnog centra, kako su poručili u Ministarstvu, jest postati europski centar za razvoj poduzetničkih kompetencija i konkurentnosti. Autor urbanističko-arhitektonskog rješenja centra je Igor Franić koji je za pobjedu na natječaju nagrađen sa 120 tisuća kuna.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

DO
doktorica
09:58 09.11.2014.

ima dosta praznih stanova-čemu zgrada?!da bi se opet uhljebila administracija?!Poduzetnicima treba novac da bi počeli,treba im tržište,veće slobode i manji porezi!!!!!!

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:30 09.11.2014.

Hm, to bude novi Remetinec? Sada je većina "poduzetnika" tamo, pa im je valjda pretijesno.

AU
autoritet
00:01 10.11.2014.

Koja ružna arhitektura!