ELITNO DRUŠTVO

Europski govor godine održao – Milan Bandić

Foto: Zagreb.hr
bandić
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
Milan Bandić
13.05.2014.
u 09:48
Gradonačelniku je pobjedu donijela tema urbanog razvoja, a ona ga, istaknuo je, obvezuje da i ubuduće vodi brigu o europskim stečevinama
Pogledaj originalni članak

“Kako bi se trebao pratiti i provoditi program urbanog razvoja Europske unije” naziv je govora koji je u Bruxellesu u veljači ove godine, na forumu Gradovi sutrašnjice: Investiranje u Europu održao gradonačelnik Milan Bandić. I baš ta tema urbanog razvoja donijela je Bandiću nagradu za Europski govor godine. Riječ je o nagradi koju dodjeljuju Izvršni odbor Europskog pokreta Hrvatske i Europskog doma Zagreb, a zagrebačkom gradonačelniku dodijelit će se danas. Prije njega tu nagradu koja se tradicionalno dodjeljuje u povodu Dana Europe osvojili su 2013. guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić i 2012. godine predsjednik RH Ivo Josipović.

- Ovo priznanje obvezuje me da u Zagrebu i ubuduće vodimo brigu o europskim stečevinama, ne samo u pogledu demokracije i vladavine prava, već i u nastojanjima da postanemo i gospodarski prosperitetna europska metropola - komentirao je Bandić nagradu koja mu je dodijeljena.
Dubravko Mihalić, predsjednik Izvršnog odbora Europskog pokreta Hrvatske i Europskog doma Zagreb, istaknuo je kako se, pri dodjeli nagrade, u obzir uzima govor, ali i cjelokupni angažman osobe na promicanju europskih vrijednosti. - Gledajući unatrag gradonačelnikova zalaganja proteklih godina, tu je nagradu zaslužio jer već dugo radi na promicanju Zagreba u Europskoj uniji - rekao je Mihalić.
 

>>Bandić: Čim riješim prekršajne prijave, gradim nove fontane

>>Nova glasnogovornica šefa Bandića prati gdje god bio

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

KR
kresimirn
11:17 13.05.2014.

hrvatska, zemlja 1001 cuda

ĆA
ćaćaća
11:05 13.05.2014.

europski govor s bedžem maršala zločinca na reveru..jel znaju ovi iz eu čime se on diči ?

DA
damirtankovic
22:43 13.05.2014.

"Socijalnu i emotivnu inteligenciju ne možeš naičiti. Bog vam da ili ne da. Ja sam za razliku od drugih grešan. Ali i takav grešan sam i dalje najbolji." Milenijska izjava, ahahah!!!