55 NEPRAVILNOSTI

Iznenadna inspekcija po zagrebačkim tržnicama: Porazni rezultati porijekla hrane

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Iznenadna inspekcija po zagrebačkim tržnicama: Porazni rezultati porijekla hrane
18.09.2019.
u 11:43
Inspekcija Zelene tržnice našla je 55 nepravilnosti, uključujući 20 optužnih prijedloga i 7 novčanih kazni
Pogledaj originalni članak

Zagrebačku zelenu tržnicu jučer je u rano jutro posjetilo 38 inspektora državnog inspektorata. Inspektori su imali policijsku pratnju i gledali su različite prekršaje, od manjih – poput nepravilnog razdvajanja i odlaganja otpada i porijekla robe – do toga jesu li prodavači tamo zaposleni i jesu li tvrtke propisno registrirane.

Inspektori su našli nevjerojatan broj prijestupa, čak 55. Od toga je 20 optužnih prijedloga i tri prekršajna naloga. Izdano je 37 rješenja za otklanjanje nedostataka i sedam novčanih kazni. 

Porijeklo hrane isto je zanimljivo jer 80 posto hrane je iz Hrvatske, dok je preostalih 20 posto nepoznatog porijekla, objavljuje Dnevnik Nove TV.

Akcija je ukupno trajala sedam sati i iz inspektorata poručuju da će imati slične akcije diljem Hrvatske iz svih pet inspekcija.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

ST
stefj
11:57 18.09.2019.

Pa ajde, ovo bi morao biti jedan od glavnih poslova inspektora, to i kontrola kvalitete hrane, ne samo porijekla. A ne da love i zatvaraju birtije radi 50 lp manjka i naplaćuju po 60.000 kn ili za 1 kn viška 300.000 Kn...

DO
dopizdilomi
15:32 18.09.2019.

Kada će na red Konzu, Kaufland, Interšpar, Lidl i slični?

IB
iva.begovic
00:14 19.09.2019.

Naplatili su im kazne što nemaju gdje oprati ruke, a te uvjete bi im trebao osigurati zakupodavac tj. holding. Kojemu za boksove od par kvadrata plaćaju cca. 30.000 kuna mjesečno. Novinari zašto to ne ispitate. Ugovori o zakupu nisu tajna. Objavljujete senzacionalistički, površno, bez dublje i šire slike. Koja je korist od toga? Konačno, sve te nepravde i nelogičnosti preliju se preko novčanika krajnjeg potrošača.