akcija na gornjem gradu

Donijeli puno, uzeli koliko su htjeli - razmijenjeno na tisuće knjige

Razmjena knjige
Razmjena knjige
Razmjena knjige
Razmjena knjige
27.01.2014.
u 15:20
Deveto izdanje razmjene knjige u organizaciji Hrvatskog društva pisaca naišlo na odličan prijem, posjetitelji našli uglavnom sve što ih je zanimalo, a svoje su knjige dali na korištenje drugima
Pogledaj originalni članak

Čak nekoliko tisuća knjiga razmijenili su građani u subotu u prostoru Hrvatskog društva pisaca na Gornjem gradu, koje je organiziralo besplatnu književnu samoposlugu.

“Donesite koliko imate, uzmite koliko hoćete” bio je moto devete razmjene knjiga i časopisa na hrvatskom i drugim jezicima. Tako je 70-godišnja Dubravka Križanić, dok je preuređivala, kaže, svoju kućnu knjižnicu, izdvojila petnaestak knjiga koje je donijela na razmjenu. Tamo je bila i 25-godišnja ekonomistica Ana Tota koja redovito dolazi na razmjene, pa je u subotu vratila one knjige koje je uzela lani.

– Trenutačno učim francuski jezik, pa tražim francusku literaturu. Osim toga, zanimaju me putopisi i vodiči kroz gradove – kazala je Ana. S osmogodišnjom kćeri Lorenom na razmjenu je došla i Mirela Šplajt, koja je donijela, kaže, hrpu časopisa.

Ima svega. Za sebe sam pronašla dječju enciklopediju – dodala je osmogodišnja Lorena.

Voditeljica programa Sonja Manojlović istaknula je da su zadovoljni akcijom jer raste iz godine u godinu.

– Enciklopedije, monografije, jezici, poezija, beletristika... tu se može pronaći svega i za sve generacije. Neke su knjige čak i s potpisima autora – kazala je Manojlović.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.