Dobar dogovor

Dobiva pet tisuća kuna mjesečno za ured u vlastitoj kući

Foto: ''
Dobiva pet tisuća kuna mjesečno za ured u vlastitoj kući
29.08.2013.
u 08:11
Osim najma, Grad supruzi predsjednika mjesnog odbora plaća 600 kuna mjesečno za čišćenje ureda mjesnog odbora koji se nalazi u prizemlju njihove kuće
Pogledaj originalni članak

Novi predsjednik Mjesnog odbora Kozari putevi Ante Stojak sklopio je odličan posao kada je u ožujku 2009. godine Gradu u zakup dao 40-ak četvornih metara poslovnog prostora i to u svojoj kući za pet tisuća kuna mjesečno.

Je l' bi vi čistili zabadava?

Usporedbe radi, u središtu grada za taj se novac iznajmljuju stanovi veći od stotinu četvornih metara.

Prostor u Stojakovoj kući služi kao ured za mjesni odbor, ima sanitarni čvor i malo skladište. Stojakova supruga Gina obavlja posao domarke, dakle čisti prostor u svojoj kući, za što joj svaki mjesec sjedne 600 kuna. Za Antu Stojaka ništa nije sporno i odbacuje tezu o sukobu interesa.

– Prostor sam iznajmljivao i prije nego sam bio predsjednik, a to su znali esdepeovci kao što sada zna i moj potpredsjednik hadezeovac. Kad poplaćam režije, gotovo mi ništa ne ostane, a samo 500 kuna mjesečno plaćam porez na najamninu. Normalno je da supruga dobiva naknadu, biste li vi dolazili čistiti zabadava? – pita Stojak i dodaje da je isplativije bilo platiti Gini nego čistačici da putuje na Kozari puteve.

Nadalje tvrdi da poslovni prostor ima 140 kvadrata, ali u ugovoru o zakupu nije navedena površina nekretnine. Skladište nam nije pokazao jer nema ključ za koji tvrdi da je u općini. Ugovor o najmu produžuje svake godine u ožujku.

Ante Stojak tvrdi i da je od 1994. godine esdepeovac, a zapravo je, kaže, oduvijek slijedio Milana Bandića što se pokazalo točnim mjesec dana prije zadnjih lokalnih izbora. Tada se sa 50-ak članova GO SDP-a Kozari putevi priklonio nezavisnoj listi Milana Bandića. Na izborima je potukao SDP i HDZ. Kako bi se obranio, Stojak se poziva na zakon u kojem piše da svaki mjesni odbor mora imati vlastiti prostor i da je Grad jednostavno morao naći ured u koji će primati građane kojih u Kozari putevima ima više od 6400. Naime, njihov mjesni odbor koristio je do 2009. godine prostor na Kozari boku.

Na Peščenici dijele prostor

Međutim, u istoj općini – Peščenici, dva mjesna odbora dijele isti prostor kako bi se uštedjelo za najamninu, unatoč zakonu. Riječ je o Donjim Sveticama i Volovčici koji dijele gradski prostor u Kriškoj ulici.

Ante Stojak kaže da za to nije čuo.

>>Bandić: Kozari putevi postat će Beverly Hills Peščenice!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.